Nitko nikada posve ne dovršava učenje… (John M. Templeton)

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 1. do 7. listopada, organizira nacionalnu obrazovnu kampanju 12. Tjedan cjeloživotnog učenja.
Svrha obilježavanja je promicati poruku o važnosti obrazovanja i učenja kroz cijeli život, u svakoj dobi. Građani će moći posjećivati niz besplatnih radionica, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude.

Aktivnosti 12. Tjedna cjeloživotnog učenja započet će 1. listopada Svečanim otvorenjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, prilikom kojeg će se osmi put zaredom dodijeliti nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba, kao i dodjela Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini.

U Zagrebu je 6. listopada održan 10. Sajam cjeloživotnog učenja, na platou ispred trgovačkog centra Avenue Mall, kao mini kampanja pod nazivom Sajam cjeloživotnog učenja u zagrebačkim kvartovima, vrlo uspješno započetu 2017. godine na Trešnjevačkome trgu. Na Sajmu su ustanove za obrazovanje odraslih predstavile građanima programe za obrazovanje odraslih koje provode, nudeći već tradicionalno i vaučer za besplatno pohađanje jednog od obrazovnih programa.

Sve novosti oko 12. Tjedna možete, možete pratiti na web stranici Tjedan cjeloživotnog učenja i na službenim profilima na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

Krugovi podržavaju koncept cjeloživotnog učenja posebno starijih osoba. Naše radionice za starije imaju za cilj poticati znatiželju, želju za učenjem i stvaranjem i aktivnu treću dob.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Podijelite s prijateljima