Prevelika očekivanja naš koštaju jako puno… Često se događa da ih sami sebi namećemo, prije nego li su nametnuta izvana. Velika očekivanja se događaju kada….

Obično ljudi misle da  će postati sretni kada se zaposle, kupe novu kuću ili završe započeto obrazovanje (što je stvarno odlično). Studija američkog Nacionalnog ureda za ekonomiju zaključila je da žene u najbogatijim državama na svijetu su nesretnije nego ikada u posljednjih 35 godina. Sve je veći broj onih koje smatraju da im život nije ispunjen dovoljno sitnim radostima.

Velika očekivanja koja žene imaju od sebe, svoje djece, supruga, kolega i općenito od života potaknula su osjećaj nezadovoljstva. Neostvarenje jedne od brojnih uloga koje žene danas imaju može dovesti do osjećaja da nisu dovoljno uspješne. 

Ono što svaka žena treba osvijestiti jest da ne mora biti uspješna u svemu i da se ne opterećuje previše postignućima i ciljevima.

Postoji i prevelika žudnja za srećom, a upravo nas ona čini toliko nesretnima. Pritisak da sa svima moramo biti dobri i da sve mora biti na svom mjestu postao je pravi problem. Usto, bježimo od negativnih osjećaja, umjesto da ih uvidimo. 

Jedna od vrlo važnih stvari  je čuvanje i održavanje važnih odnosa. Što smo stariji, sve nam je važniji osjećaj povezanosti. Bez obzira na to je li riječ o prijateljima ili obitelji, bitno je održavati odnose s njima, redovito biti u kontaktu s njima jer su oni ti koje trebamo u teškim danima. Važno je biti svjestan onih koji imaju manje sreće od nas, pružanjem pomoći slabijima jačamo svoje samopouzdanje i omogućujemo sebi kvalitetan i ispunjen život. 

Kako se ulazi u sretan život? Kako se on može doseći i ostvariti?

Prvo što Vam padne na pamet, obično je i najtočnije za Vas… A sada, krenite u tom smjeru…

Fotografija: Unsplash

Podijelite s prijateljima