Simpozij “kraljica primarne zdravstvene zaštite”…

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Predsjednika Hrvatskog Sabora, Ministarstva zdravstva, gradonačelnika Grada Zagreba i Hrvatske komore medicinskih sestara danas je u Hotelu Antunović, u Zagrebu, održan 6. Simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara (HUPS).

Prestavljene su sljedeće teme:
“Uloga patronažne sestre u prevenciji i liječenju Diabetes Mellitusa” (Suza Valenčak, mag.med.techn.),
“Razlike u organizaciji i funkcioniranju patronažne djelatnosti u ruralnim i urbanim područjima RH” (Marina Golek Mikulić, mag.med.techn.)
“Znanje žena o nasljednim komponentama raka dojke; Uloga patronažne sestre” (Ljerka Andrić, mag.med.techn. prof.dr.sc. Nikola Đaković, dr.med., Marjeta majer, dr.med., Mario Šekerija, dr.med.)
“Medicinska sestra u središtu zdravstvenog sustava” (Tanja Lupieri, mag.med.techn.)
“Alergija na proteine kravljeg mlijeka: istine i zablude” (dr.sc. Iva Hojsak, dr.med. – specijalist pedijatar)
“Hipertrofična Stenoza Pilorusa (Marina Jurić, mag.med.techn.)
“Sestrinska skrb djeteta u Pavlikovim remenčićima” (Marita Anzulović, mag.med.techn.)
“Pravilan položaj djeteta u nosiljci” (Josip Vlaić, dr.med. – specijalist ortoped)

Radionica “Pravilna njega i rukovanje s djetetom u Pavlikovim remečićima (Marita Anzulović, mag.med.techn., Monika Pjevalo, dipl.med.techn.)
Radionica “Komunikacijske vještine u patronažnoj djelatnosti (Ivana Grabar, integrativni gestalt socioterapeut, Antonija Pleša, dipl.krim., stručna suradnica za edukacije i savjetovanja pri Centru Krugovi)

Nakon predavanja i radionica održana je Godišnja skupština HUPS-a, a  nakon Skupštine svi su se okupili na domjenku uz tamburaški sastav “Susedi”.

Ovaj Simpozij podsjetio nas je na važnost i ulogu patronažnih sestara kako u zdravstvu tako i u zajednici općenito. Podsjetio nas je i na to kako je u pitanju poziv koji zaslužuje svako poštovanje i podršku.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

 

 

 

 

Podijelite s prijateljima