Subota je osvanula okupana suncem i premda vjetrovita omogućila nam je da na glavnom gradskom trgu održimo zadnju Akciju mjerenja tlaka i šećera u Daruvaru u sklopu projekta “Otvorimo vrata zdravlja” u kojem grad sudjeluje kao partner Centru Krugovi, uz gradove Novsku i Lipik te Dijabetičku udrugu Garešnica, Udrugu invalida rada Virovitica i Udrugu osoba s invaliditetom Grubišno Polje.

Mjerenjima je pristupilo mnogo građana grada Daruvara, uključujući gradonačelnika Damira Lneničeka i njegovu zamjenicu Vandu Cegledi. Redoviti pregledi i samopregledi dio su preventivnih aktivnosti koje smo pozvani prakticirati kako bismo na vrijeme otkrili poteškoće i prevenirali njihovo pogoršanje ili pak utvrdili da se vrijednosti tlaka i šećera u krvi kreću unutar normalnih vrijednosti i da po tom pitanju nemamo razloga za brigu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije kardiovaskularne bolesti još uvijek su vodeći uzrok smrti u svijetu, a broj oboljelih od dijabetesa svakim je danom sve veći. Briga o zdravlju počinje od pojedinca, brigom o životnim izborima od kojih su najvažniji vezani za prehranu, kretanje i zdravlje duha.

Na našim akcijama nastojimo razgovarati s građanima upravo o tim izborima i potaknuti ih na aktivnu brigu o svom zdravlju. U tu smo svrhu građanima dijelili brošuru “Zdravi deserti” koju smo kreirali u sklopu projekta i bojanku za odrasle “Za rast i razvoj duše” kreiranu u Krugovima.

Zahvaljujemo gradu Daruvaru i posebno Danici Cetin Pajer koja nam je bila izvrsna podrška tijekom trajanja projekta.

Akcija je održana uz pridržavanje epidemioloških mjera i stoga se zahvaljujemo građanima na strpljenju i disciplini.

 

PodijeliFacebook

Podijelite s prijateljima