Mećavi i niskim temperaturama usprkos uspjeli smo održati Akciju mjerenja tlaka i šećera u prostoru Gradske tržnice u Garešnici. Ova akcija dio je aktivnosti projekta „Otvorimo vrata zdravlja“ kojeg je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Također to je i zadnja (treća) akcija koju smo proveli u Garešnici, u suradnji i uz svesrdnu podršku članova Dijabetičke udruge Garešnica i više medicinske sestre u mirovini Marice Muhvić. Članovi Centra za edukaciju, savjetovanje u humanitarno djelovanje Krugovi bez poteškoća su s takvom podrškom odradili mjerenja lijepom broju zainteresiranih građana Garešnice.

Na svakoj akciji pojavi se dio korisnika koji su prije mjerenja živjeli u uvjerenju da nemaju zdravstvenih problema, a nakon mjerenja budu usmjereni na kontrolu kod svog obiteljskog liječnika i redovitije samokontrole. Za visoki tlak se često kaže da je „tihi ubojica“ i stoga se savjetuje redovito mjerenje njegovih vrijednosti.

Redovite kontrole i samokontrole dio su procesa liječenja ili prevencije bolesti i odraz aktivne brige o zdravlju na koju smo svi pozvani. Građanima koji su se odazvali podijeljene su brošure „Zdravi deserti“ osmišljene i tiskane u sklopu projekta „Otvorimo vrata zdravlja“, najnoviji primjerci časopisa Dijabetes i Bojanka za rast i razvoj duše, za odrasle, kreirana u Krugovima.

Akcija mjerenja tlaka i šećera održana je uz pridržavanje epidemioloških mjera. Zahvaljujemo građanima Garešnice za iskazanom strpljenju i disciplini.

 

Podijelite s prijateljima