U petak smo u Novskoj odradili treću i zadnju Akciju mjerenja tlaka i šećera u sklopu projekta “Otvorimo vrata zdravlja”. Akcija je održana prostoru Pučkog otvorenog učilišta (Trg dr. Franje Tuđmana 3).

Vodeći računa o epidemiološkoj situaciji akciju smo održali uz pridržavanje mjera zaštite i preporučene fizičke distance. Unatoč tome akcija je bila vrlo uspješna, građani su se odazvali u velikom broju i obavljali mjerenja i razgovor s volonterima.. Redoviti pregledi i samopregledi kao i kontrole i samokontrole vrijeddnosti krvnog tlaka i šećera u krvi dio su preventivnih aktivnosti i izraz brige za vlastito zdravlje.

Građanima su podijeljene brošure “Zdravi deserti” koje smo kreirali i tiskali u sklopu projekta i bojanke za odrasle “Za rast i razvoj duše” kreirane u Krugovima i namijenjene opuštanju i kreativnom radu u slobodno vrijeme.

Poticaj građanima bili su i predstavnici grada, gradonačelnik Grada Novske je Marin Piletić i Zamjenici gradonačelnika Marija Kušmiš i Siniša Kesić.

Zahvaljujemo našem partneru, Gradu Novskoj,, svim djelatnicima i suradnicima koji su nam pružali podršku i pomoć tijekom projekta i na taj način pridonijeli promociji zdravlja i prevenciji bolesti svojih građana.

Projekt “Otvorimo vrata zdravlja” polako se bliži kraju provedbe. no, ne planiramo zatvoriti ta vrata nego nastaviti u tom smjeru, realizacijom nekih drugih projekata i širenjem znanja i iskustava stečenih u ovom.

Podijelite s prijateljima