Uz podršku članica, volonterki i djelatnica Udruge invalida rada Virovitica i članova i volontera Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi održali smo zadnju Akciju mjerenja tlaka i šećera u Virovitici, u sklopu projekta “Otvorimo vrata zdravlja” kojeg je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Zahvaljujemo građankama i građanima Virovitice na lijepom odazivu i strpljivosti pri sudjelovanju, obzirom na epidemiološke mjere koje smo trebali poštovati kako bismo zaštitili zdravlje svih prisutnih kao i obzirom na to da je vrijeme bilo čudljivo, hladno i kišno, sa susnježicom. .

Akciju smo zasladili jabukama i brošurom “Zdravi deserti” koju smo kreirali i tiskali u sklopu ovog projekta. Nakon mjerenja svaki je sudionika/ca ponio/ijela sa sobom vrećicu domaćih jabuka i brošuru kao podsjetnik na važnost aktivne brige o zdravlju od kojih preventivni pregledi i zdrava prehrana imaju jednu od najvažnijih uloga.

Projekt “Otvorimo vrata zdravlja” ulazi u zadnju fazu provedbe. Iako zadovoljni zbog uspješno provedenih aktivnosti pandemiji usprkos, istovremeno smo i žalosni zbog svršetka jedne lijepe priče i suradnje s Udrugom invalida rada Virovitica i građanima Virovitice.

Podijelite s prijateljima