Radionica za žene u zlatnoj dobi…

Od rujna radionicu “Čajanka-bojanka” održavamo u prostorijama Mjesnog ureda Utrina na adresi: Barčev trg 16 (drugi kat). Radionica se održava utorkom od 11 do 12:30 sati.
Na radionici bojamo predloške za odrasle, učimo nove kreativne tehnike, razgovaramo o važnim životnim temama, povezujemo se sa sobom i međusobno.

Kreativnost nije rezervirana za mladost ili određenu profesiju, niti prestaje s godinama. Brojne su osobe koje su svoja najzapaženija djela napravile u poodmakloj dobi te time pokazale kako kreativnost „ne stari”.  Isto kao niti želja za druženjem, pripadanjem, bliskim odnosima.
Osobe koje su svoju kreativnost razvijale tijekom života baveći se kreativnim poslom najčešće i u starosti nastavljaju s time. Mnogi se, zbog životnih okolnosti, nisu bavili kreativnim radom.  Sudjelovanje na radionici prilika je za nadoknađivanje propuštenog…

Novija istraživanja pokazala su kako kreativnost ne opada s godinama. Samo mijenja smjer, postaje zrelija, neopterećena utezima mladosti u kojoj je potrebno dokazati se, slijediti određeni put, biti kao drugi.

Kreativnost nije urođena niti naslijeđena. Ona ne nestaje s godinama. Nema prave ili krive životne dobi za uključivanje i početak. Kreativnost je u nama. Ispoljava se na razne načine, a osobama treće životne dobi važno je osigurati i kreativno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena te time povećati kvalitetu života. Osobe stare na sličan način bez obzira bile poznate, talentirane ili „obični“, starenje je univerzalno. Ono čime se razlikujemo je otvorenost za nova znanja i vještine, za učenje i druženje. Star si kad se odričeš svojih snova…
Uz to, stvaranje bliskih odnosa s drugim ljudima i njegovanje istih smatra se najvažnijim faktorom dobrog zdravlja.
Zato- budite kreativni, izražavajte  se i družite! I dobro nam došli!

Nemogućer je često ono što nije pokušano…

Fotografije sa zadnjih susreta i radovi naših radioničarki:

Podijelite s prijateljima