Na program prakse u civilnom društvu kojeg provodi Inicijativa mladih za ljudska prava, prijavila sam se jer sam se tokom studiranja i volontiranja u različitim udrugama zainteresirala za rad u organizacijama civilnog društva te sam željela vidjeti kako to izgleda raditi u jednoj udruzi.
S obzirom da udruge većinu svojih aktivnosti financiraju putem projekata, odabrala sam da je područje koje me najviše zanima upravo vođenje i pisanje projekata te upravljanje projektnim ciklusom. Tako sam dobila praksu u Centru Krugovi i ispostavilo se da sam baš imala sreće jer sam tamo upravo najviše naučila onome što me najviše zanimalo i o čemu sam najviše željela naučiti. Od samoga početka pa sve do kraja moje prakse u Krugovima, moja mentorica, a i svi ostali zaposlenici bili su zainteresirani i pristupačni, na svakom našem susretu vladala je ugodna atmosfera te sam se osjećala baš nekako dobrodošlo. Mentorica se potrudila da prođimo kroz što više stvari koje su me zanimale, uključila me u različite aktivnosti udruge, a bila sam i na nekoliko edukacija. Iako su nas u nekom trenutku snašle i pandemijske okolnosti, sastanci su se nastavili online.
Sudjelovala sam i u projektnom timu i pisanju projektnog prijedloga za Europski socijalni fond. Bilo mi je zanimljivo i korisno vidjeti kako jednu ideju predočiti u konkretne aktivnosti, unositi sve potrebne informacije i opise u prijavne obrasce i pri tome paziti na sve uvjete i kriterije navedene u natječaju. Mislim da sam prilikom toga definitivno najviše naučila i iz svega ponijela nešto za sebe.
Za kraj, svakome tko je zainteresiran za rad u organizacijama civilnog društva preporučila bih da se prijavi za ovakvu praksu, jer mislim da je to izvrsna prilika za barem djelomično doživjeti i vidjeti kako funkcionira jedna udruga, i kako je to raditi u udruzi. Znam da ja definitivno nisam požalila, te ću svoju praksu u Krugovima pamtiti kao jedno zanimljivo, korisno, poučno, ali i zabavno iskustvo 😊

Dora Širanović

 

SI-memorandum-novi-pravi-ENG-alpha

Podijelite s prijateljima