U sklopu projekta „Otvorimo vrata zdravlja“ organizirali smo stručno predavanje na temu pretjerane konzumacije anksiolitika u epidemiološkoj situaciji s kojom se nosimo od početka godine.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj ovog predavanje je osvijestiti iznimne potrebe građana za rješavanjem problema tjeskobe i straha vezanih uz aktualnu epidemiološku situaciju koja se odražava na sve aspekte života građana, od onog materijalne i egzistencijalne do onog psihološke prirode. Također želimo građanima pružiti stručnu informaciju, poticati suradnju s obiteljskim liječnicima i prevenirati moguće ovisnosti o anksioliticima uzimanjem samo onih propisanih, u dogovoru s liječnikom.

Ovim predavanjem doprinijet ćemo promociji zdravlja i prevenciji bolesti s naglaskom na brigu o mentalnom zdravlju i aktivnoj uključenosti građana u održavanju istog.

Preko partnerskih organizacija, gradova Daruvara, Lipika i Novske te Dijabetičke udruge Garešnica, Udruge invalida rada Virovitica i Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje (u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj županiji) doprijet ćemo do građana u manjim i ruralnim sredinama kako bi povećali njihovu razinu informiranosti o zdravim životnim izborima u ovoj izazovnoj epidemiološkoj situaciji.

Predavanje se može poslušati na Youtube kanalu Centra Krugovi:
https://youtu.be/AlVgvzFTNTQ

 

Podijelite s prijateljima