Vođenjem humanitarnog dnevnika želimo približiti naše djelovanje građanima, budućim volonterima i svim našim korisnicima…

U 2017. godini podršku našim starijim, nemoćnim, maligno oboljelim te socijalno ugroženim korisnicima pružamo putem projekta Dohvati daleke, uz podršku stalnih volontera i aktivista Krugova te uz pomoć EVS volontera.

Među glavnim aktivnostima su:

 • organizirani prijevoz do liječnika, u bolnicu, na preglede, terapije, nabava namirnica
 • kućna posjeta i pomoć u kući, šetnja, razgovor, čitanje
 • osobna i telefonska savjetovanja sa ciljem poticanja pozitivnog slijeda misli, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena
 • kreativne radionice
 • edukacije i supervizije volontera za podizanje volonterskih kapaciteta

Kroz 6 mjeseci provedbe, organizirali smo:

 • 104 prijevoza
 • 220 kućnih posjeta

 

 • 43 savjetovanja
 • 22 radionice

 

 • 3 edukacije za nove volontere
 • 6 supervizija za volontere
 • izlet u Samobor
 • izlet na Bundek
 • promociju Krugova u sklopu FloraArt festivala na Bundeku
 • promociju Krugova u sklopu Tjedna udruga na Zrinjevcu
 • promociju Krugova povodom obilježavanja Svjetskog dana Zdravlja na Cvjetnom trgu u Zagrebu

 

U provedbi su sudjelovala 33 volontera:

Adriana, Maeliss, Boris, Morana, Katarina, Ana K., Helena B., Helena Č., Anamarija, Doroteja, Duško, Josip, Nevenka Sara, Sanja M., Dijana, Ana M., Tea, Petra, Zorica, Sandra, Sanja, Maja, Ana B., Ena, Matea B., Kristina, Natalija, Ivori, Matea M., Andreja, Andrea, Branka, Marijana

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

______________________________________________________________________________________________________

Humanitarni dnevnik za period: 01.11.2016. – 30.12.2016.

U ovom periodu u posjetima našim korisnicima sudjelovalo je 17 volontera Krugova: Martina, Tea, Ramona, Boris, Zorica, Tihana, Sandra, Iva, Svjetlana, Jelena, Antonija, Marija, Morana, Sanja i Katarina, te Maeliss i Adriana.

15235944_1214505581974206_6974921450816886146_o jesenja-rapsodija-radosti

Korisnicu S.R. Morana je odvela na tržnicu, te u nabavu potrepština za kućanstvo, Tihana i Adriana su ju izvele na svjež zrak, te pričale o novitetima, a društvo su joj pravili još Boris i Tea.

S.M. svoje priče i dogodovštine iz prošlosti dijelio je ovaj mjesec sa Ramonom, Adrianom, Maeliss, Borisom, Moranom i Martinom.

B.P. su na svježi zrak vodili Boris, Tihana, Maeliss, Adriana i Katarina.

G.D. je posjetila Sandra, a gospodinu D.D. Ramona i Adriana su odnijele račune na CZSS, kao i svaki mjesec.

M.A. je bila kratko u bolnici. Kod oporavka pomagale su joj Martina, Svjetlana i Tea, a božićnom kapicom razveselile su ju Silvija i Maeliss.

J.K. posjetio je Boris, a J.Š. redovito posjećuje Antonija, te povremeno Maeliss.

L.D. u bolnici su i dalje posjećivale Katarina, Adriana i Maeliss, a kod izlaska iz bolnice društvo joj je pravila i masirala ju Antonija.

Tihana, Maeliss i Adriana posjetile su M.K., podigle joj nalaz kod doktorice, a na pregled su ju prevezle Antonija i Katarina.

Z.G. u šetnju su izvele Ramona, Adriana, Maeliss, Martina, Zorica, Morana i Iva.

Maeliss i Adriana su masirale K.T., iznenadile ju čestitkama, a društvo su joj pravile još i Ramona, Tea i Marija.

A.K. koja boluje od multiple skleroze, Jelena je pomogla u čišćenju stana, a u šetnju su ju vodile Adriana i Maeliss.

A.D. do trgovine su ispratile Ramona, Adriana i Maeliss. Jelena ju je odvela u poštu i banku, te joj pokupila nalaz kod doktora. Antonija ju je prevezla na pregled.

Ovaj mjesec održana je i Edukacija za nove volontere “Uvod u rad sa ranjivim skupinama”, tako da u prosincu nastavljamo sa podrškom našim korisnicima sa 6 novih djevojaka.

 

Humanitarni dnevnik za period: 01.10.2016. – 31.10.2016.

U ovom periodu u posjetima našim korisnicima sudjelovalo je 20 volontera Krugova: Martina, Tea, Vice, Ramona, Boris, Zorica, Tihana, Sandra, Iva, Lea, Jelena, Antonija, Vesna, Marija, Damir, Morana, Sanja i Katarina, te Maeliss i Adriana.

Pridružila nam se nova korisnica M.M., teško pokretna, usamljena, maligno oboljela, ali vedra duha. Na upoznavanju su bile Martina i Ramona, te dogovorile daljnje posjete naših volontera.

Uveli smo i neke novitete u rad na terenu, pa tako sada, uz šetnju, razgovor, pomoć u kućanskim poslovima, čitanje, odlazak do trgovine/ljekarne/banke/pošte, korisnicima možemo ponuditi i mjerenje tlaka, masažu uljem i francusku manikuru. Za taj dio zaslužne su EVS volonterke – Maeliss i Adriana. Mjerenje tlaka uveli smo i na radionici Čajanka Bojanka za osobe u mirovini, kao i međusobnu masažu korisnica.

dav

S.R. su osim Morane, posjetili i Boris i Tea. Druženje sa S.R. uključuje odlazak na svježi zrak, vožnja u invalidskim kolicima, razgovor, te pomoć kod pumpanja guma na kolicima.

S.M. posjetili su i razgovorom mu kratili vrijeme: Tea, Martina, Vice, Lea, Ramona, Maeliss i Adriana. EVS volonterke slušajući priče gospodina S.M. uče hrvatski.

B.P. su na svježi zrak vodili i u kolicima vozili, pričali te promatrali prirodu: Martina, Ramona, Tihana, Maeliss i Adriana. Boris ju je vodio na pregled kod zubara.

A.G. su osim Tihane i Tee, redovito posjećivale Adriana i Maeliss, te ju masirale, oprale joj podove, obavile nabavu namirnica u trgovini i pekari.

D.D. je Ramona odnijela račune na CZSS, a posjetila ga je Vesna. D.G. je društvo razgovorom pravila Sanja.

J.K. Boris je prevezao do Rebra na pregled, pričekao ga te mu kratio vrijeme razgovorom.

M.A. su posjetile Martina, Morana, Marija, Adriana i Maeliss. Marija i Maeliss su joj izmasirale vrat i leđa, a ostale volonterke su razgovarale i šetale sa korisnicom.

L.D. u bolnici posjećujemo 3-4 puta tjedno. U ovom periodu posjetile su ju: Antonija, Katarina, Maeliss i Adriana, izvele ju na svježi zrak, te pričale s njom,  nabavljale joj potrebne stvari.

Antonija, Zorica, Iva, Sandra, Ramona, Adriana i Maeliss posjećivale su Z.G., šetale s njom, ispunjavale obrasce, te pričale, pile kavu.

K.T., A.K. i M.K. posjećivale su Adriana i Maeliss, te su ih masirale i uređivale nokte, sa A.K. šetale. Podrška u posjetama bile su još i Martina, Tihana i Ramona.

Antonija i Jelena pomagale su gospođi A.D. u obavljanju nabave namirnica u trgovinama, odlascima u banku i poštu, te u izradi okvira za slike.

Utorkom je održavana radionica Zlatne ruke, četvrtkom Čajanka Bojanka.

U ovom periodu održana je i supervizija volontera koji rade na terenu sa našim korisnicima.

dav

dav

 

 Humanitarni dnevnik za period: 22.08.2016. – 30.09.2016.

U ovom periodu u posjetima našim korisnicima sudjelovalo je 15 volontera Krugova: Martina, Damir, Ramona, Boris, Zorica, Tihana, Sandra, Dunja, Jelena, Antonija, Vesna, Marija, Morana, Sanja i Katarina, te 2 EVS volonterke – Maeliss iz Francuske i Adriana iz Rumunjske.

img-20160912-wa0001

img_5857

Priružile su nam se dvije nove korisnice:

A.D. koju su u rad Krugova uputile Tihana i Martina, prošetale s njom i popričale. Ramona joj je pomogla kod odlaska u banku, poštu i trgovinu, a Martina ju je izvela u šetnju, te obavila nabavu namirnica. Gospođa A.D. je slabije pokretna.

Na upoznavanju sa M.K. bile su Tihana i Ramona. Tihana ju je, također, naručila na pregled, a Martina joj je kod idućih posjeta pravila društvo.

Naša korisnica L.D. završila je u bolnici, gdje ju svakodnevno posjećuju Antonija, Katarina i Vesna ili Maeliss i Adriana. Vode ju u šetnju, razgovaraju, odlaze u ljekarnu, trgovinu, te pružaju psihosocijalnu podršku u teškom razdoblju.

A.G. redovito posjećujemo s obzirom da živi sama i teško je pokretna. Martina i Ramona su joj otišle u nabavu namirnica, te ju vodile u banku, a Maeliss i Adriana su ju vodile u šetnju, te joj počistile stan. A.G. se veseli našim stranim volonterkama, sa kojima voli izmijeniti pokoju frazu iz njemačkog jezika, te ih vrlo rado uči hrvatski jezik.

A.K. Martina, Maeliss i Adriana su kod svake posjete izvele u šetnju, a Damir, Jelena i Vice su je izveli na kavu, te popričali o aktualnostima. Martina joj je otišla po uputnicu kod njene doktorice. A.K. boluje od multiple skleroze, živi sama, te joj je potrebna šetnja, društvo i izlazak iz kuće.

S.R. obično izvedemo u šetnju, te pričamo s njom, pomognemo joj napumpati invalidska kolica. U ovom periodu s njom su se družile: Ramona, Martina, Morana, Maeliss i Adriana.

Gospodina S.M. posjetile su Maeliss, Adriana, Ramona, Tihana, Dunja i Morana. Njegova terapija je razgovor; voli dijeliti svoja životna iskustva sa volonterima, kaže da ga to opušta i veseli se što ima s kime podijeliti svoje priče. Volonterkama Maeliss i Adriani prevodimo sa hrvatskog njegove priče kako bi ga što bolje upoznale.

Sa B.P. družili su se, šetali, te pričali: Boris, Ramona, Tihana, Maeliss i Adriana.

D.G. je posjetila naša volonterka Sanja. Obje uživaju u dugim i veselim razgovorima, te se vole šaliti.

Gospodinu D.D. Ramona je odnijela dokumente na CZSS, a Vesna ga je posjetila u njegovom domu.

Boris je posjetio J.K., a K.T. društvo su pravile Dunja i Martina.

Gospođi M.A. kod svake posjete odemo u trgovinu u nabavu namirnica, povremeno ju izvedemo u šetnju. Kod nje su bile: Ramona, Marija, Zorica, a Adriana i Maeliss su joj pomogle kod tuširanja i uređivanja noktiju za pregled kod liječnika.

Z.G. posjetile su Ramona i Sandra. Prošetale su, otišle u trgovinu, te popile kavu na suncu i svježem zraku. Gospođa Z.G. s njima je podijelila dojme sa ljetovanja.

Utorkom su održavane radionice Zlatnih ruku gdje smo izrađivali čestitke za pomoć maligno oboljelim osobama, pogotovo djeci, a četvrtkom je održavana Čajanka-Bojanka.

17.09.2016. proslavili smo Dan Krugova, sa našim korisnicima, volonterima, EVS volonterkama, te gostima izvođačima i ostalim građanima koji su se vrlo rado pridužili i odazvali na humanitarno djelovanje.

Humanitarni dnevnik za period: 10.06.2016. – 22.07.2016.

U ovom periodu u posjetima našim korisnicima sudjelovalo je 17 volontera Krugova: Tea, Zorica, Morana, Katarina, Martina, Boris, Ramona, Tihana, Damir, Vesna, Dunja, Davor, Vice, Sandra, Antonija, Sanja i Lea.

IMAG6419 IMAG6432Korisnicu S.R. posjećivali su: Tea, Zorica, Martina, Damir i Morana. Kod svake posjete izveli su je iz kuće i provezli u kolicima, popričali o novostima, a Morana ju je vodila i do liječnika.

S.M. društvo su pravili: Morana, Martina, Davor, Damir i Vice koji su slušali priče iz korisnikova života i podijelili s njim životna iskustva.

B.P. smo u ovom periodu prevozili do zubara na uzimanje mjera za novu protezu, preglede i popravke, šetali s njom i pričali o aktualnim temama. Društvo su joj pravili: Katarina, Antonija, Damir, Davor, Boris i Martina.

D.G. je posjetila Sanja u njenom domu, D.D. smo rješavali račune i naručivali ga u bolnicu, posjetile su ga Sandra i Vesna. Sa ovim korisnicima često smo komunicirali telefonski, s obzirom na njihovu potrebu za razgovorom i dijeljenjem novosti.

R.M. i dalje redovito dolazi na savjetovanja u Centar Krugova, a jednom prilikom posjetile su je i naše članice sa radionice Čajanka-Bojanka, te organizirale radionicu u njenom domu.

A.G. Martina je vodila u banku, trgovinu i dm, pomogla joj u čišćenju stana ( brisanje poda, promjena posteljine ), te pričala s njom o danima mladosti. Dunja je s njom prošetala, te su se družile u parku s njenim susjedima iz zgrade. U posjeti su također bile Tihana i Ramona.

Martina, Ramona i Lea korisnicu M.A. vodile su u šetnju, u trgovinu, nabavljale namirnice, pričale i gledale večernje vijesti, masirale ju, te sortirale lijekove.

J.K. posjetio je Boris, a K.T. su posjećivale Martina i Ramona – čitale joj duhovne i poticajne priče. Martina i Ramona provodile su vrijeme i sa
Z.G. – šetale, nabavljale namirnice, spremile gospođu Z. za more.

U ovom periodu dobili smo jednu novu korisnicu: A.K. koja boluje od multiple skleroze, živi sama i potrebno joj je društvo, nabava namirnica, odlasci u šetnju, mala pomoć oko kućanskih poslova. Na upoznavanju su bile Martina i Ramona.

U ovom razdoblju smo, nažalost, ostali bez korisnice B.M. koja je preminula usred borbe sa teškom bolesti.

Utorkom su održavane kreativne radionice Zlatne ruke za naše korisnice, a četvrtkom Čajanka-Bojanka za osobe u mirovini.

Humanitarni dnevnik za period:  09.05.2016. – 09.06.2016.

U proteklih mjesec dana u posjetima našim korisnicima sudjelovala su 24 volontera Krugova, educirana za rad sa ranjivim skupinama – starijima i nemoćnima, te maligno oboljelim osobama: Mirna, Elena, Tea, Zorica, Morana, Katarina, Martina, Iva, Boris, Manuela, Ramona, Tihana, Marija, Damir, Dijana, Vesna, Danijel, Ivna, Robert, Dunja, Davor, Svjetlana, Sandra i Sanja.

Korisnicu S.R. Zorica i Morana su izvele u šetnju tri tjedna za redom, a jedan dan su izdvojile za posjet Bundeku. S.R. je nepokretna i u kolicima pa joj svaki izlazak iz kuće dobro dođe.

S.M. su posjetile Katarina i Martina i uživale u ugodnom razgovoru, dok su mu kod iduće posjete Martina i Ramona sortirale lijekove, te pomogle kod označavanja lijekova. S.M. je poluslijep, ne izlazi iz kuće. Robert i Dunja su mu pokazali kako radi sprava za vježbanje koju ima, te mu preveli upute za korištenje kreme. Kako on voli puno pričati, svi zajedno smo slušali dogodovštine iz njegova života.

B.P. su Katarina, Danijel i Boris vozili do zubara po novu protezu, a Ramona, Davor, Damir, Iva i Dijana su kao i obično korisnicu izveli u šetnju. Gospođa B.P. je u kolicima, i ne izlazi često iz kuće, pa voli boraviti na svježem zraku i veseli se dolasku naših volontera koji joj omoguće izlazak iz kuće.

IMAG0754A.G. su posjetile Manuela, Tea i Tihana koje su joj donijele namirnice iz dućana i pomogle oko sitnih kućanskih poslova, te Martina koja je prošetala sa korisnicom do banke.

Gospodinu D.D. su Ramona i Katarina odnijele račune na CZSS, Martina ga je naručila na pregled u bolnicu a Vesna mu dostavila potrebnu dokumentaciju.

M.A. su posjetile Tihana, Marija, Elena, Svjetlana, Martina i Ramona. Gospođi redovito kod svake posjete odemo u trgovinu u nabavu namirnica, prošećemo i porazgovaramo o novitetima.

Boris i Mirna su posjetili J.K., a Ivna je bila kod korisnice A.Z. L.D. je Katarina prevezla do bolnice.

U ovom periodu dobili smo i troje novih korisnika. Gospođu M.R.  Ramona i Katarina su posjetile u njenom domu, te ju uputile na savjetovanje kod terapeuta. Korisnica živi sama, i već duži period se bori sa depresijom, tako da joj je savjetovanje jako dobro došlo i veseli se dolascima u Centar Krugova na druženja sa terapeutom. Gospođa B.M. boluje od karcinoma, u terminalnoj je fazi bolesti. Martina i Ramona su bile prvi puta na upoznavanju u domu kod korisnice, kratko popričale, te dogovorile daljnji plan posjeta naših volontera. Katarina i Martina su joj čitale poticajne priče. Gospođa B.G. je također nova korisnica. Martina i Ramona su bile prisutne na upoznavanju, te dogovoru o potrebama, pomogle su joj u sitnim kućanskim poslovima. Damir i Martina su joj uljepšali dan razgovorom.

TJEDAN: 24.04. – 09.05.2016

Kroz protekla dva tjedna u posjetima našim korisnicima sudjelovalo je 13 volontera: Davor, Sandra, Dunja, Tea, Robert, Diana, Valentina, Morana, Svjetlana, Katarina, Lea, Elena i  Vice.
Trudili smo se izvesti u šetnju neke od naših korisnika a da svi zajedno ne pokisnemo, što nije bilo ni malo jednostavno.
Volonter Davor je pomogao da odvezemo gđu. B.P. kod zubara.

Svjetlana i Dunja su posjetile gđu. M.A. koja živi sama i bez pomoći ne može iz stana, ugodno su se podružile i prošetale.IMG-20160405-WA0002

Tea i Morana su izvezle u šetnju gđu. S.R. koja bez naše pomoći ne izlazi iz svog stana.
Sa volonterkom Katarinom posjetili smo našu novu korisnicu gđu. P.A.
Gđa. A. ima 80-ak godina i živi sama, veselog je duha i nasmijana,
pokušat ćemo joj nabaviti pojas za kilu koji joj je potreban, a ne može si ga priuštiti.

Damir je o svom trošku prevezao gđu. L.D. na previjanje u bolnicu Rebro, te joj pomogao
u nabavci vrećice za stomu.

TJEDAN: 11.04. – 24.04.2016.

Kroz protekla dva tjedna u posjetima i pomoći našim korisnicima sudjelovalo je 14 volontera: Tajana, Tihana, Morana, Tea, Valentina, Mirna, Robert, Damir, Diana, Iva, Ivna, Dunja, Vice i Lea.
Ovo su samo neki primjeri kako smo pomagali:

Dunja je poslije posla posjetila gđu. G.A. kojoj je otišla u dućan po namirnice i pomogla joj u čišćenju stana.
Ivna i Tea su posjetile gđu. G.Z. koja živi sama i sve se teže kreće, te joj pomogle da izađu u šetnju.
Valentina i Mirna su prvi put posjetile gđu. M.A. koja ima 80-ak godina i vrijeme provele u ugodnom razgovoru i šetnji. Gđa M. je bila oduševljena, jer se već dugo nije družila sa tako mladim osobama.

IMG-20160422-WA0000

Boris je o svom trošku prevezao i pomogao joj u snalaženju bolnicom slijepu korisnicu, gđu. M.Š. koja ide na terapiju u Institut za tumore.
Korisnica je bila jako zahvalna jer su poslije bili i na kavi, što nju posebno veseli, jer nema često priliku boraviti izvan svog dvorišta.

TJEDAN: 28.03. – 10.04.2016.

Kroz protekla dva tjedna u posjetima i pomoći našim korisnicima sudjelovalo je 12 volontera: Marija, Zorica, Dunja, Tihana, Tea, Vice, Diana, Boris, Damir, Ivna, Lea i Svjetlana.

Volonterke Marija i Zorica su posjetile gđu. M.A. koja živi sama i više se ne usudi sama izlaziti u šetnju. Posjet su provele u šetnji po divnom i sunčanom danu.
Volonteri Damir i Ivna su posjetili g. D.D. koji živi sam, a kako zbog teškog kretanja sam više ne može nositi račune od režija u Centar za socijalnu skrb, Damir i Ivna su ih dostavili.

IMG-20151022-WA0011
Gđu. A. G. koja se sve teže kreće, smo prevezli do banke, a volonterka Dunja joj je pomogla u kretanju i čekanju.
Volonteri Vice i Lea su posjetili g. S.M. koji živi sam a zbog teškog zdravstvenog stanja i vrlo slabog vida, ne smije izlaziti iz stana, te se s njim ugodno podružili. Volonter Vice nam je javio da će gospodinu S. kroz nekoliko dana nestati lijekova. Tako da smo ovaj tjedan kontaktirali liječnika i iz ljekarne dostavili lijekove gospodinu. Bio je vesel jer smo ga u ovom tjednu posjetili dva puta 🙂
Volonterke Tihana i Tea su posjetile gđu. S.R. koja je teško pokretna i ne može sama izaći iz stana te ju izvezle u šetnju i do placa u kupovinu.
Volonter Damir je u subotu odgodio svoje planove kako bi mogao prevesti maligno oboljelog korisnika M.Š. i njegovu mamu do Instituta za tumore i natrag.
M.Š. ima 17 godina i već se nekoliko mjeseci liječi u Zagrebu.
Kako mu je kroz kemoterapiju dosta oslabio imunitet, nikako nije dobro za njega da ide javnim prijevozom, a za taxi nemaju novca.

 

Također smo prevozili i druge naše korisnike, neke na terapiju, neke na preglede, a neke u Ambulantu za bol.
Na radionici Zlatne ruke je sudjelovalo 8 volonterki: Gordana, Jadranka, Sandra, Ivana, Katarina, Ljubica, Vlasta i Nada.
U četvrtak 07.04. smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježili Dan zdravlja,
veliko hvala svim volonterima koji su velikodušno izdvojili svoje vrijeme kako bi uljepšali taj dan.
Održali smo edukaciju za 4 nova volontera, veselimo se novim poznanstvima i druženjima 🙂

TJEDAN: 14.03. – 27.03.2016.

Kroz protekla dva tjedna, u posjetima i pomoći je sudjelovalo 8 volontera: Elena, Dunja, Ivna, Tea, Boris, Manuela, Damir i Lea.
Volonterke Ivna i Manuela su izvezle u šetnju,  teško pokretnu gospođu S.R.
Volonter Boris je gospođu B.P. odvezao na groblje, kako bi posjetila grob svojih roditelja.  Gospođa B. jako voli kada dođu naši volonteri, jer joj je to jedina prilika da izađe iz kuće.

Volonter Damir je posjetio gIMG-20160318-WA0000ospodina S.M. koji živi sam a vrijeme su proveli u ugodnom razgovoru. Gospodin S. voli pričati o svojim doživljajima iz Drugog svjetskog rata, i uvijek ga je zanimljivo slušati.
Također smo i prevozili naše korisnike do zdravstvenih ustanova.
Na radionici Zlatne ruke su sudjelovale volonterke: Katarina, Antonija, Ljubica, Vlasta, Nada i Sandra.
Ovim putem želimo svim našim korisnicima i volonterima ugodne nadolazeće blagdane 🙂

 

TJEDAN: 29.02. – 13.03.2016.

Kroz ova dva tjedna u posjetima i pomoći je sudjelovalo 8 volontera: Dunja, Martina, Elena, Boris, Lea, Damir, Tea i Sanja.
Volonterka Martina je pomogla baki Anki da izađe u šetnju, jer se više ne usudi ići sama.
Uz pomoć volonterke Lee, izvezli smo gospođu B.P. u šetnju, gospođa B. jako voli ići van, pa joj nije smetao ni vjetar ni kiša.

 

Volonter Boris je za korisnika Ž.R. obavio kupovinu i nabavku lijekova. Gospodin Ž. živi sam i zbog teškog zdravstvenog stanja, gotovo da se više i ne može kretati.
Skuhali smo mu juhu i poslužili vruću, također smo mu skuhali čaj i natočili svježe vode da uvijek ima nadohvat.
U dogovoru sa njegovom prijateljicom D.B. koja ga je, uz nas, jedina posjećivala, kroz ova dva tjedna dolazili smo svaki drugi dan i ostajali i po nekoliko sati, jer je njegovo stanje bivalo sve teže.
Kako nas je nedavno zamolio da mu nađemo smještaj, uhvatili smo se u koštac sa papirologijom i potrudili se organizirati smještaj u Specijalnoj bolnici Marof, gdje bi  gospodin Ž. imao potrebnu njegu, a prikupili smo i potrebnu papirologiju za smještaj u Domu nakon izlaska iz Marofa.
Također smo pokrenuli i postupak za dodjelu  jednokratne financijske pomoći u Centru za socijalnu skrb.
U srijedu smo  kod njega bili 5 sati, pozvali smo Hitnu pomoć, koja je preporučila da se pozove sestra iz kućne njege kako bi mu dala infuziju. Nadali smo se da će mu infuzija malo pomoći.
Nažalost, gospodin Ž.R. je u noći preminuo u svom domu.
Ostao je osjećaj praznine i tuge jer, nažalost, u te zadnje dane, iako smo se mi trudili dolaziti što češće, nije imao svu njegu koja mu je bila potrebna.

TJEDAN: 15.02. – 28.02.2016.

U posjetima i podršci našim korisnicima, u zadnja dva tjedna, sudjelovalo je 10 volontera: Antonija, Daria, Boris, Damir, Velera, Lea, Zorica, Svjetlana, Dunja i Tea.
Volonterke Lea i Velera su posjetila gđu. A.G. koja živi sama i sve se teže kreće, te joj pomogle u čišćenju stana.

IMG-20160226-WA0000Volonteri Boris i Tea su posjetili teško pokretnu B.P. te su je odvezli na kolače u Vincek. Bez pomoći volontera Krugova, gđa. B. ne može izaći iz kuće, zato se uvijek veseli ovakvim izletima, jer voli biti vani na zraku, a voli i kolače 🙂

Volonterke Zorica i Svjetlana, posjetile su našu novu korisnicu gđu. M.A. te se ugodno podružile.
Također smo i prevozili naše korisnike do zdravstvenih ustanova.
Između ostalih, prevezli smo gđu. M. L. do ambulante za bol na terapiju.
Gđu. L.D. smo prevezli iz bolnice Rebro, doma, jer je otpuštena iz bolnice.
Za g. S.M. smo nabavili pojas za kilu, jer on sam to nije u mogućnosti.
Također smo nekoliko naših korisnika putem maila naručili na potrebne preglede u bolnici.
Za g. Ž.R. koji je zbog bolesti u sve težem stanju, organizirali smo sanitetski prijevoz do bolnice, kako bi obavio potrebne pretrage, te je kroz cijeli dan imao pratnju u bolnici i do doma. Također smo organizirali novu kućnu njegu, jer je stanje njegovih rana na nogama bivalo sve lošije.
Gospodin Ž. je izrazio želju da mu organiziramo smještaj u domu, jer uviđa da više ne može sam brinuti o sebi. Tako da nam je to novi zadatak.

Održane su i dvije radionice Zlatne ruke, na kojima je sudjelovalo 12 volonterki:  Antonija, Vesna, Jadranka, Natalija, Sandra, Danica, Nada, Ljubica, Ingeborg, Vlasta, Katarina i Ivana

TJEDAN: 01.02. – 14.02.2016.

Kroz protekla dva tjedna u posjetima i pomoći našim korisnicima je sudjelovalo 9 volontera: Daria, Antonija, Lea, Simona, Davor, Elena, Boris, Svjetlana i Ivna.

Volonterka Antonija je posjetila gđu.  L. D. u bolnici kako bi joj bar malo prikratila duge bolničke dane.
Volonterka Simona je posjetila gđu. S.R. te ju izvezla u šetnju kvartom.
Volonterka Lea je posjetila gđu. Z.G. te joj pomogla da izađu u šetnju. Gđa. Z. voli povremeno uz našu pomoć prošetati do dućana, jer si tada kupi stvari po svom izboru.

IMG-20151022-WA0010Sa volonterkom Dariom posjetili smo našu novu korisnicu gđu. M.P. koja nas je zadivila svojom jednostavnošću. Bilo je lijepo čuti je kako kaže: “Ja nisam bolesna, ja sam samo stara”.
Sa volonterom Borisom posjetili smo g. Ž.R. koji je nažalost u sve težem zdravstvenom stanju. Svaki tjedan mu dostavimo namirnice i lijekove, malo počistimo, skuhamo kakvu gotovu juhu, kako bismo mu bar malo olakšali dane.
Kao i uvijek, također smo i prevozili naše korisnike do zdravstvenih ustanova.
Održali smo dvije radionice Zlatne ruke, na kojima je sudjelovalo 11 volonterki : Antonija, Ivana, Vesna, Mara, Ljubica, Jadranka, Sandra, Katarina, Vlasta,  Danica i Nada.

TJEDAN: 18.01. – 31.01.2016.

Kroz protekla dva tjedna smo na razne načine pomagali našim korisnicima.
Osim prijevoza i posjeta, dostavljali smo i namirnice i lijekove, no pomagali smo i informacijski, tako što bi za korisnika nešto istražili na internetu ili kod mjerodavnih ustanova.
Za gospodina S.M. smo se raspitali kako da si nabavi pojas za kilu koji mu je potreban. Gospodin S. ima preko 90 godina, živi sam i jako slabo vidi, a zbog vrtoglavica ne izlazi iz stana.
Nekada nam se naši posjeti koje provedemo u razgovoru sa korisnicima i ne čine tako bitni, no izjave naših korisnika nas svako malo razuvjere.
Gospodin S. nam se nedavno zahvalio što ga posjećujemo i rekao nam da se osjeća kao da mu se život ponovo vraća, a sve što smo učinili je da smo ga posjetili jednom tjedno i slušali njegove priče iz života.
Divno je vidjeti  kako nekada sasvim mala gesta može nekom uljepšati svakodnevicu.
Veliko hvala svim volonterima koji se iz tjedan u tjedan, poslije posla ili fakulteta, trude izdvojiti vrijeme koje će darovati potrebitima.
Volonteri Damir i Valentina su našem teško pokretnom korisniku Ž.R. dostavili potrebne namirnice, a Damir je ovaj tjedan još jednom sam posjetio gospodina Ž. te mu dostavio potrebne lijekove i nove naočale koje je naručio.
Volonter Boris je posjetio gospodina J.K. koji je slijep i živi sam, te mu kroz razgovor bio podrška.
Volonterke Elena i Lea su posjetile gospođu G.A., koja živi sama i sve je teže pokretna, pomogle su joj počistiti stan i donijele kruh iz dućana.
Volonter Davor je pomogao izvesti u šetnju korisnicu B.P., bilo je lijepo jer je bio lijep i sunčan dan.

Volonterke Tihana i Ramona su gospođu S.R. također izvele u šetnju,IMG-20160120-WA0000 nakon prvotnih muka po kotačima invalidskih kolica ipak su uspjele odšetati do placa kako bi si gospođa S. kupila što joj je potrebno.
Za nju je ovo bio veliki događaj jer već godinama nije bila na placu. Volonterke Antonija i Sandra su posjetile gospođu G.Z. te joj pomogle da izađe u šetnju.
Volonteri koji su sudjelovali u posjetima i pomoći našim korisnicima su:
Boris, Damir, Valentina, Lea, Davor, Elena, Jelena, Ramona, Tihana, Antonija, Sandra, Zorica, Ivna i Sanja.

 

TJEDAN: 21.12. – 17.01.2016.

Kao što smo i najavili posjete smo tijekom blagdana umanjili zbog manjka volontera, no one korisnike kojima je naša pomoć neophodna smo obilazili i tijekom blagdana.
Za gospodina Ž.R. smo redovno dostavljali namirnice, oprali mu suđe i skuhali poneku kavu, gotovu juhu ili voće narezali tako da si sam može uzeti.
Kako gospodin R. sve teže hoda, ovako smo mu bar donekle olakšali dan.
Veliko hvala volonterima Damiru i Zvonimiru koji su pomogli složiti bolesnički krevet koji smo, za gospodina R. posudili iz Posudionice pomagala centra za koordinaciju palijativne skrbi Grada Zagreba.

20160107_145215Gospodin R. je do sada spavao na rasklopljenom kauču, no zbog sve težeg zdravstvenog stanja, bilo mu je sve teže ustajati sa tako niskog kreveta.
Posuđeni krevet je električni i on si može sam podići uzglavlje ili noge što mu je vrlo važno jer ga noge jako bole.
Također smo dostavili potrebne dokumente u CZSS kako bi mogao ostvariti pravo na jednokratnu financijsku pomoć.
Uz pomoć volontera Damira dostavili smo našoj dragoj teti Leli televizor koji smo dobili u donaciju, za nagradu ona nam je pjevala 🙂
Bez obzira na praznike neke korisnike smo i prevozili.
Između ostalih L.D. smo prevezli do Ambulante za bol,
Baku Anku do banke i dućana, te joj pomogli oko namirnica, zamolila na sje da se raspitamo kako bi mogla opunomoćiti svog unuka da joj ide u banku, jer sve teže hoda.
Na radionici Zlatne ruke sudjelovale su: Ivana, Antonija, Vesna, Vlasta i Sandra.

TJEDAN: 30.11 – 20.12.2015.

Zadnja tri tjedna su protekla brzo, blagdani se bliže, a mi smo se trudili da, prije nego velika većina naših volontera otputuje na praznike, obiđemo one koji su najviše u potrebi.

Volonteri koji su sudjelovali u protekla 3 tjedna su: Boris, Vesna, Jasmina, Mirna, Iva Ć., Ivna, Lea, Davor, Manuela, Damir, Danijel, Antonija, Diana, Nenad, Daria i  Iva S.
Volonterke Ivna i Lea su posjetile gospođu A.Z. koja jako voli pričati kako je nekada živjela i  gdje je putovala.
Korisnika Ž.R. sam posjetila sa volonterom Borisom, dostavili smo mu namirnice, Boris mu je napravio rezervni ključ, a u suradnji sa Franjevačkim svjetovnim redom nabavili smo mu pomoćni stolić na kotačiće da bismo mu olakšali boravak u krevetu.
Također smo u suradnji sa Centrom za koordinaciju palijativne skrbi Grada Zagreba, iz njihove posudionice pomagala, za gospodina R. posudili veća invalidska kolica.
Volonterke Antonija i Lea su posjetile gospođu Z.G. te se zajedno prošetale.
Zajedno sa volonterkom Ivnom posjetila sam gospođu S.R. koja zbog teže pokretljivosti rijetko izlazi van. Montirale smo joj novi kotač na invalidska kolica kako bismo drugi put mogle ići u šetnju.
Volonterka Mirna je dostavila lijekove i namirnice teško pokretnom gospodinu Ž.R. koji živi sam.
Volonterka Elena je posjetila baku A. te joj pomogla oko čišćenja stana.
Uz pomoć volonterke Antonije izveli smo našu dragu B.P. u šetnju.
Bilo je lijepo šetati po svježem zimskom danu, B smo uz pomoć njene nećakinje umotali u deku, pa joj nije bilo hladno.

Našim korisnicima smo bili podrška i kroz prijevoz.
Prevozili smo M.Š. koji ima 17 godina, a u Zagreb, je sa obitelji došao radi liječenja. Živi iza Sesveta, a na terapiju ide u dnevnu bolnicu u Institut za tumore.
Prevozili smo i malu L. i njezinu mamu koje putuju iz Velike Gorice.
Za teže pokretnog D.D. smo dostavili račune u CZSS.
Poluslijepu korisnicu L.D smo prevezli na Rebro i natrag. Čekanje smo provele u ugodnom razgovoru.
Slijepu korisnicu M.Š. smo odvezli na kontrolu kod ortopeda, te ju pričekali i vratili doma.
Na radionici Zlatne ruke sudjelovale su: Jadranka, Sandra, Katarina, Jelena, Antonija, Sanja, Vlasta, Biserka i Vesna.
Kroz nadolazeće blagdane, ćemo zbog manjka volontera,  posjete ograničiti na korisnike kojima su naši posjeti nužni.
Želimo svim našim volonterima i korisnicima ugodne blagdane,
vaši Krugovi :))

TJEDAN: 15.11 – 29.11.2015.

Kroz protekla 2 tjedna u podršci našim korisnicima sudjelovalo je 14 volontera, neki čak i po nekoliko puta.
Veliko hvala: Nikolini D., Simoni, Valentini, Martini, Antoniji, Davoru, Borisu, Mirni, Vesni, Loreni, Ramoni,  Nenadu, Damiru i Ivi S. na vremenu koje nesebično izdvajaju za one kojima nedostaje podrške i socijalnog kontakta.

Posjetili smo gospodina M.S. koji nas uvijek iznova oduševi životnom energijom i pričama iz svog života. Gospodin S. nam se neprestano zahvaljivao što ga slušamo jer može nekom ispričati svoje doživljaje, no isto tako je rekao da i on od nas sigurno puno može naučiti.
Sa volonterkom Ramonom smo našoj dragoj B. dostavili televizor koji je donirala  volonterka Ivana, nažalost nismo ga mogli uključiti zbog neispravne antene koju smo kupili, tako da smo antenu dali na servis.
Za korisnika Ž.R. smo bili u tjednoj nabavci namirnica, kako je zbog bolesti sve teže pokretan, ne može više sam odlaziti u kupovinu. Ostatak vremena smo proveli u ugodnom razgovoru, gospodin R. je radio kao novinar, a za vrijeme rata i kao ratni izvjestitelj.
Lijepo je biti u mogućnosti pomagati osobi tako bogatog životnog iskustva. Volonterke Diana i Jasmina su posjetile baku A. Na njezinu molbu, zašile su joj torbu, pomogle u čišćenju i prošetale se sve zajedno.
Sa volonterkom Martinom posjetili smo naših dvoje slijepih korisnika, gospođa M.Š. je slijepa i živi sama, no popiti kavicu u njenoj toploj kuhinji koju grije tako što sama loži peć na drva je divno, pročitale smo joj komentare djece koje su odrasli pitali što je to ljubav i dobro se nasmijale.
Gospodin J.K. također živi sam i također se sam brine o loženju peći na drva, kuhanju, pranju no često pohvali i prijatelje i rođake koji povremeno skuhaju, pa donesu i njemu ručak.
Također smo i prevozili naše korisnike do zdravstvenih ustanova, te im dostavljali uputnice i lijekove kada je bilo potrebno.
Na radionici Zlatne ruke sudjelovalo je 10 volonterki: Sanja, Mara, Duška, Jadranka, Katarina, Jelena, Antonija, Vesna, Ramona i  Sandra.
Održana je edukacija za rad sa ranjivim skupinama za 7 novih volontera, veselimo se  novim poznanstvima :)

TJEDAN: 08.11 – 15.11.2015.

U proteklom tjednu bili smo u 13 posjeta.
U posjetama i pomoći je sudjelovalo 14 volontera: Davor, Nikolina, Boris, Mirna, Diana, Simona, Jasmina, Iva S., Valentina, Ines, Martina,  Velera, Ana,  i Iva Ć.

Gospodina R. smo iz bolnice prevezli doma, te mu dostavili potrebne hranu i namirnice, a volonterka Simona ga je posjetila i u petak te mu donijela iz trgovine sve što mu je trebalo.
Našu dragu tetu L. smo prevezli na pregled u bolnicu Vuk Vrhovac na kontrolu.
Teta L. ( kako voli da ju zovemo) živi sama, teško je pokretna i jako slabo vidi, pa joj naša pomoć puno znači.

20140923_213438Prvi put smo posjetili našeg novog korisnika M.S. koji živi sam i ima 91 godinu, Bilo je lijepo slušati tog mudrog gospodina koji nam je pričao svoje doživljaje iz 2. Svjetskog rata.
Volonterke Ines i Martina su posjetile baku A. koja je ovaj put poželjela da joj donesemo neko ljubavno štivo.
Boris i Mirna su našu dragu B. dovezli na Bundek u šetnju i na čaj.
B. im je zauzvrat pjevala 🙂

Održana je radionica Zlatne ruke na kojoj je sudjelovalo 10  volonterki: Katarina, Ivana, Ramona, Antonija, Vesna, Mara, Duška, Sandra, Sanja i Marina.

TJEDAN: 02.11 – 08.11.2015.

Kroz protekli tjedan bili smo u  11 posjeta.
U pomoći je sudjelovalo 9 volontera: Ivona, Simona, Nenad, Vesna, Antonija, Jasmina, Martina, Damir i Boris.
Našu dragu L. koja se zbog bolesti sve teže kreće, prevezli smo na pregled na Rebro.
Gospodina R. koji je nažalost i dalje u bolnici,  smo posjetili, te mu  ponovo dostavili namirnice.
Našu malu L. i njezinu mamu smo prevezli u Institut za tumore, te ih vratili doma, vožnju smo proveli u ugodnom razgovoru.
Trudimo se dogovarati sa udrugom Ljubav na djelu, koji također prevoze male pacijente, kako bismo im obezbjedili besplatan prijevoz do bolnice. Roditelji u suprotnom moraju plaćati skupi taxi ili sa djecom, često izmučenom terapijama i slabog imuniteta, putovati javnim prijevozom.

Volonterke Simona i Martina su posjetile korisnicu R.S. te ju izvezle u šetnju, S. se veseli ovakvim “izletima” jer često tako sretne i susjede koje nije vidjela godinama. Naime S. , zbog sve teže pokretljivosti, godinama gotovo da i nije izlazila iz stana.
Sa volonterkom  Jasmina posjetili smo našu novu korisnicu H.D. koja živi sa sinom, snahom i unukom, te koja nažalost pati od demencije.
Za gospodina D.D. smo dostavili račune u CZSS, jer se teško kreće i ne može sam odnijeti.
Naše drage  J.Š. i K.Š. su ovaj vikend posjetili volonteri Antonija, Vesna i Nenad, kao po običaju, poslužili im  ručak, te se i ugodno podružili.

20151110_193225Održana je radionica Zlatne ruke na kojoj izrađujemo i ukrašavamo čestitke koje na našem štandu nudimo građanima, a ovaj put su svoje zlatne ruke uposlile Ivana, Sandra, Duška, Antonija, Katarina, Vesna, Mara i Ramona.

Održali smo i edukaciju za 11 novih volontera, te se veselimo novim druženjima i poznanstvima.

TJEDAN: 26.10. – 01.11.2015.

U ovom tjednu smo bili u  9 posjeta, a sudjelovalo je 7 volontera i to: Sanja, Manuela, Jasmina, Boris, Martina, Simona i Antonija.
Gospodina R. smo prevezli na hospitalizaciju zbog pregleda u KB Merkur, nažalost zbog novootkrivenih poteškoća gospodin R. je zadržan u bolnici, tako da smo ga posjetili i u petak, kako bismo mu donijeli namirnice koje su mu potrebne. Nažalost, gospodin R nema u Zagrebu nikog tko bi mu ih mogao donijeti.
Baku A. smo na njezinu veliku sreću prevezli na Mirogoj, kako bi nakon 5 godina posjetila sinov grob.
Našu slijepu korisnicu Š.M. koja živi sama i teško je pokretna, prevezli smo na kontrolu u Institut za tumore i vratili je doma.

Volonteri Boris i Martina su korisnicu B.P. izvezli u šetnju, pa su prema  želji B.  posjetili i groblje.IMG-20151030-WA0000

Volonterka Simona je pomogla korisnici Z.G. koja živi sama i sve teže hoda, da ode do trgovine, te joj donijela stvari kući, a šetnju su provele u ugodnom razgovoru.
Volonterke Antonija i Martina su u subotu i nedjelju bile u posjetu korisniku  J.Š. kako bi poslužile ručak njemu i njegovoj majci K.Š.  Naime kako su oboje nepokretni i  žive sami,  te preko vikenda ostanu sami po nekoliko sati, pa tako i u vrijeme ručka, posjeti naših volontera im puno znače. Osim što im poslužimo ručak, uvijek je lijepo provesti i neko vrijeme u druženju i razgovoru.
održali smo radionicu Zlatne ruke, a na radionici je sudjelovalo 8 volonterki: Duška, Jadranka, Sandra, Jelena, Antonija,  Katarina, Vesna i Mara.

TJEDAN: 12.10. – 25.10.2015.

U zadnja dva tjedna  smo bili u 12 posjeta našim korisnicima koji su često usamljeni te nemaju veliku podršku obitelji.
U posjetima je sudjelovalo 8 volontera, i to Damir, Jasmina, Boris, Svjetlana, Sandra, Tihana, Zorica i Velera.
Korisnika D.D. koji inače živi sam u socijalnom stanu smo prevezli na pregled u bolnicu, jer zbog artroze koljena dosta teško hoda.
Korisnicu G.D. koja živi sama, a osim što teško hoda, dosta slabo i vidi smo prevezli do HZZ-a kako bi dostavila potrebne dokumente za produžavanje dopunskog zdravstvenog osiguranja. Također smo stali i u dućan kako bi si gospođa sama mogla izabrati namirnice, te joj pomogli isto odnijeti doma.
Našu malu korisnicu L.A. i njenu mamu I. smo prevezli doma nakon besplatnog savjetovanja u Centru Krugovi.
Na kontrolu u Institut za tumore smo prevezli i našeg malog korisnika D.L. i njegovu mamu M. D.L. ima 4 godine i boluje od leukemije.
Za korisnika Ž.R. smo dva puta dostavili potrebne lijekove i hranu, jer je gospodin u sve težem zdravstvenom stanju i ne može sam do ljekarne i dućana.
Volonterka Jasmina je posjetila korisnicu Z.G. te joj pomogla da se zajedno odšetaju do doma zdravlja kako bi gospođa popravila zub, pričekala ju je i pomogla joj da se vrati doma, jer se gospođi vrti i ne može sama hodati, a jako se voli šetati.

IMG-20151022-WA0012Volonterke Tihana i Zorica su posjetile korisnicu R.S. koja jako voli dolaske naših volontera jer joj je to jedina prilika da izađe iz stana. Tihana i Zorica su je izvezle u šetnju.
Volonteri Damir i Velera su posjetili našu teško pokretnu korisnicu B.P. te ju izvezli u šetnju.
Veliko hvala volonterima Borisu, Svjetlani, Katarini, Jasmini i Sandri
koji su volontirali vikendom, kako bi pomogli našem nepokretnom korisniku J.Š. koji živi sa također nepokretnom majkom K.Š. Divno je vidjeti kako gospodin J. iako je i sam u teškom zdravstvenom stanju brine o svojoj majci, te se trudi organizirati svu potrebnu njegu.
Posjeti i druženje sa gospodinom J. su uvijek poticajni i inspirativni za sve nas i ponosni smo jer imamo priliku pomagati njemu i njegovoj majci.
Veliko hvala i gospođi Mariji Sudec koja je donirala lijekove i pribor za stomu.
Lijekove smo proslijedili u Caritasovu donacijsku ljekarnu na Peščenici, oni će ih proslijediti osobama koje nemaju zdravstveno osiguranje.
Pribor za stomu smo proslijedili u Udrugu Stoma u Institutu za tumore, oni će ga ponuditi svojim članovima koji taj pribor moraju dokupljivati.
Po običaju utorkom smo održali dvije radionice Zlatne ruke, na kojima je sudjelovalo 8 volonterki:Vesna, Antonija, Duška, Ivana, Jelena, Katarina, Biserka i Jadranka.
U četvrtak je održana i edukacija za rad sa ranjivim skupinama  za naše nove volontere.

TJEDAN: 28.09 – 11.10.2015.

Kroz protekla dva tjedna bili smo u 15 posjeta našim korisnicima. Uposjetama je sudjelovalo 6 volontera: Martina, Damir, Sanja, Boris, Antonija i Vesna. Veliko hvala volonterki Martini koja je u prošlom tjednu volontirala čak 3 puta, pa i nedjeljom.

Našu dragu gospođu Š. smo tri puta prevezli na terapiju u Institut za tumore i vratili je kući, nažalost zbog pomanjkanja vremena, nismo uspjele stati u Vincek na sladoled, no nadoknadit ćemo i to. Takvi mali izleti gospođi Š. puno znače jer je slijepa i živi sama izvan Zagreba, pa nema često priliku podružiti se negdje izvan svog dvorišta.

Posjetili smo i  obitelj naše, nedavno preminule, korisnice J.A.. Gospođa Zorica  je u zahvalu za pruženu podršku njezinoj preminuloj sestri, za   djelovanje Krugova velikodušno donirala 1000 kn, 8 paketa pelena za odrasle i gotovo nova kolica “princezu”. Kako Centar nema prostora za čuvanje, donirane stvari ćemo proslijediti Centru za koordinaciju palijativne skrbi grada Zagreba, koji će kasnije isto proslijediti svojim korisnicima u
potrebi.

IMG-20151008-WA0000Volonterka  Martina je  pomogla našoj dragoj baki Anki da dođe do banke jer se teško kreće bez pomoći. Također je u prošlom tjednu izdvojila nekoliko sati kako bi pomogla našem novom korisniku J.Š. koji  živi sa majkom K.Š. nažalost, oboje su nepokretni, a igrom slučaja tijekom praznika i vikenda od 13 do 18 h ostaju sami.

Martina im je svojim društvom i praktičnom pomoći, tako što im je zgrijala i poslužila ručak, bar malo olakšala to vrijeme.
Volonteri Damir i Sanja su teško pokretnu korisnicu B.P. izvezli u šetnju, te se nakon ugodnog druženja dobro izgrlili, jer se B. jako voli grliti 🙂

Drugi tjedan su je volonteri Boris i Vesna, unatoč kiši,  također izvezli u šetnju te se i počastili na terasi kafića.

Volonter Damir je posjetio i nepokretnog korisnika L.Š. kako bi pomogao njegovoj supruzi I. da gospodina podignu da sjedi na stolici, bar 1 sat.

Volonterka Sanja je našu teže pokretnu korisnicu R.S.  izvezla u šetnju kvartom, te joj kroz razgovor bila podrška.

Našem teže pokretnom korisniku Ž.R. smo nekoliko puta dostavili potrebne lijekove i namirnice. Gospodin R. živi sam, a kako se kroz prošli tjedan i prehladio, pa zbog temperature nije mogao izlaziti iz stana, ovakva pomoć mu je puno značila. Također smo ga prevezli i do liječnika kako bi dobio antibiotike.

Održane su dvije radionice Zlatnih ruku na kojima je sudjelovalo  9 volonterki: Vesna, Antonija, Mara,  Duška, Jadranka, Ivana, Jelena, Katarina i Biserka.

TJEDAN: 14.09 – 27.09.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Kroz protekla dva tjedna bili smo u 15 posjeta u kojima je sudjelovalo 6 volontera: Antonija, Damir, Boris, Simona, Sanja i Martina.

Teško pokretnu, slijepu korisnicu koja živi sama, Š.M. smo prevezli 4 puta. Jednom na Rebro na pregled fizijatra te na mjerenje noge i tri puta na terapiju u Institut za tumore. Također smo dostavili potrebnu dokumentaciju u Hzzo, kako bi korisnica ostvarila pravo na invalidsko pomagalo.

Teško pokretnog Ž.R. smo prevezli na pregled u bolnicu Merkur, te mu dva puta dostavili potrebne uputnice i lijekove. 85-ogodišnju korisnicu koja živi sama,  G.A. smo prevezli do banke te joj pomogli oko nabavke namirnica.

Posjetili smo nepokretnog korisnika L.Š. Volonter Boris je pomogao  da ga podignemo i posjednemo jer gospodin većinom leži. Vrijeme smo proveli u ugodnom razgovoru sa gospođom I.

Nepokretnog korisnika V.S. smo uz pomoć volontera Damira i Martine izvezli u šetnju parkom.

Volonteri Boris i Sanja su teško pokretnu B.P. izvezli u šetnju te se ugodno podružili uz kavu i sok.

Također smo do Instituta za tumore prevezli dvoje malih korisnika i njihove mame.  K.L. ima dvije godine i dolazi samo na kontrole, a  L.A.  ima 9 god., boluje od Ewingovog sarkoma i liječi se od 2012 god. Živi sa samohranom, nezaposlenom majkom u Velikoj gorici i gotovo svakodnevno putuje u Zagreb na liječenje. Bilo je divno upoznati ovu veselu i nasmijanu djevojčicu, koja voli životinje, posebice konje :))

Održali smo i  dvije radionice Zlatnih  ruku, na kojima je sudjelovalo 10 volonterki: Duška, Ivana, Jelena, Katarina, Antonija, Vesna, Mara, Jadranka, Biserka i Vanda.

U subotu smo na Cvjetnom trgu obilježili petu godišnjicu postojanja Krugova, bilo je veselo, pogotovo jer su nas svojim plesom počastile Maksimirske laste, volonterke Doma umirovljenika Maksimir, kojima se i ovim putem zahvaljujem na sudjelovanju.

20150926_113429

Uz ponudu naših proizvoda koje izrađuju volonteri i korisnici Krugova, ponudili smo građanima i mogućnost da ostave otisak prsta i svoje ime kao znak podrške maligno oboljelim osobama. Ovaj veseli plakat namjeravamo izložiti u bolničkom hodniku, kao podršku onima kojima je najpotrebnija.

Zahvaljujemo se građanima koji su nas podržali svojim sudjelovanjem i donacijama,  a također i velika zahvala svim volonterima, Nikolini, Jeleni, Ivani, Katarini, Tihani, Veleri, Sandri, Sanji, Vedranu, Svjetlani, Jadranki, Ivoni, Zorici, Vandi, Simoni i Antoniji, bez čijeg volonterskog angažmana sve to ne bi bilo moguće.

20150926_112302

Veliko hvala i našim malim volonterima, Marku, Miji, Ivani, Nini, Ani, Dori, Vedranu, Viktoru, Arni i Hani.

 

 

 

TJEDAN: 01.09 – 13.09.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

U kolovozu, zbog godišnjih odmora članova i volontera Centra Krugovi, nismo bili u mogućnosti posjećivati naše korisnike, zato smo kraj kolovoza proveli u dotjerivanju našeg novog prostora i u pisanju projekata.

Rujan smo započeli punom parom. U protekla dva tjedna bili smo u 19 posjeta, u kojima je sudjelovalo 5 volontera: Ines, Antonija, Simona, Damir i Martina.

20150713_190615Korisnicu G.A. smo prevezli do banke i dućana jer joj se jako vrti, te joj pomogli oko namirnica. Za slijepu korisnicu M.Š. smo dostavili potrebne dokumete u HZZO. Teško pokretnog korisnika Ž.R. smo prevezli na pregled dermatologa, te mu kroz protekla dva tjedna nekoliko puta dostavili lijekove i naručili ga na nekoliko pregleda. Sa volonterkom Simonom smo ga posjetili te mu oprali prozore.

Teško pokretnu korisnicu R.S. smo izvezli u šetnju, nakon dugo vremena je ponovo prošla kroz svoj kvart. Volonteri Damir i Martina su našu, također jako teško pokretnu, korisnicu B.P. izvezli u šetnju. Gospođa B. se jako veselila, jer bez pomoći naših vrijednih volontera ne može izaći iz svoje sobe.

Za teško pokretnu V.L. smo posjetili liječnika te joj dostavili uputnice i lijekove.

Prošli mjesec nas je nažalost napustila naša draga korisnica Antonija J. koja je donedavno živjela sama, a zadnjih mjesec dana je provela kod svoje sestre, koja se svim srcem brinula za nju. Bilo je divno vidjeti koliko joj je briga njene sestre Zorice uljepšala i olakšala zadnje dane. Briga i podrška vlastite obitelji su zaista nešto neprocjenjivo i nezamjenjivo.

TJEDAN: 20.07 – 27.07.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Kroz protekli tjedan smo posjetili 10 korisnika, a u posjetama je sudjelovalo 5 volontera: Pavle, Boris, Vesna, Ines i Martina.
Gospođu A. kojoj se zdravstveno stanje u zadnje vrijeme pogoršalo, smo posjetili u bolnici te joj po njezinoj želji i u suradnji sa obitelji pomogli sastaviti oporuku.
L.D. smo prevezli do ambulante za bol, čekanje smo proveli u ugodnom razgovoru. Teško pokretnog korisnika R.Š. smo prevezli dva puta do bolnice na pretrage, a usput smo  zajedno otišli do trgovine po namirnice i po lijekove.
Također smo mu dostavili pojas koji mu je preporučio kirurg.
Nepokretnog korisnika V.S. koji boluje od Alzheimerove bolesti, smo uz veliku pomoć volontera Pavla izvezli u šetnju. Bilo je divno upoznati ovu obitelj koja se svim srcem brine za svog bolesnog oca i bar malo im pripomoći.
Mamu i tatu našeg malog korisnika D. smo prevezli doma iz bolnice, nažalost mali D. je morao ostati u bolnici jer je pao u komu. Svi se molimo da D. bude bolje.

20150724_103322Našoj dragoj baki A. smo odnijeli ventilator da joj malo olakšamo nadolazeće ljetne vrućine, volonterka Martina joj je obrisala podove u stanu, a usput smo se i lijepo  podružile.
Veliko hvala volonteru Pavlu i našem korisniku gospodinu Franjić na doniranim ventilatorima koji će hladiti naše bolesne korisnike.
Također smo održali edukaciju za 3 nova volontera.
Kroz kolovoz ćemo naše posjete smanjiti zbog godišnjih odmora, želimo svima, našim korisnicima i volonterima ugodno i toplo ljeto,
vaši Krugovi  :))

TJEDAN: 13.07 – 19.07.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

U ovom vrućem ljetnom tjednu bili smo u 9 posjeta, a u posjetama i pomoći je sudjelovalo 5 volontera : Simona, Damir, Martina, Boris i Jasmina.
Također smo imali i 5 prijevoza naših korisnika.
L.D koja je zbog bolesti u vrlo teškom stanju smo prevezli do Ambulante za bol.
Slijepu korisnicu Š.M. tri puta smo prevezli na terapiju u Institut za tumore.

20150713_183130Uz veliku pomoć volontera Damira, nepokretnu B.P. smo prevezli do zubara na vađenje bolnog zuba, kasnije smo se, po želji gospođe B. prošetali i do crkve, bilo joj je jako drago, jer godinama nije bila u mogućnosti otići u crkvu.
Za teško pokretnog korisnika Ž.R. smo dostavili potrebne lijekove iz apoteke, te uputnicu od liječnika.
Za dvoje naših korisnika koji su u vrlo teškoj zdravstvenoj i financijskoj situaciji smo organizirali nabavku ventilatora kako bi bar malo lakše podnijeli najavljene vrućine.

20150715_200907Veliko hvala obitelji Žibrat koji su donirali ventilatore, bilo je divno upoznati obitelj koja je prije koju godinu od nas primila financijsku pomoć,  kada je u prilici ta ista obitelj pomaže drugima koji su u potrebi.
Također nas je oduševio gospodin Tugomir Žibrat koji svojom snalažljivošću i radom, i to tako da popravlja odbačene predmete, priskrbi svojoj obitelji sve što je potrebno.

TJEDAN: 06.07 – 12.07.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

U proteklom tjednu, naše korisnike smo posjetili 10 puta, u posjetama je sudjelovalo 5 volontera: Simona, Boris, Damir, Sanja i Tihana.
Također smo slijepu korisnicu M.Š.  prevozili  na terapiju u Institut za 20150710_104727tumore, te joj pomogli u snalaženju u bolnici te prevezli doma.
Kako naša teško pokretna korisnica D.G. jako voli čitati, a ne može sama do knjižnice, posudili smo knjige za nju, ovaj tjedan se čitao Milan Kundera.
Za poluslijepu korisnicu J.A.,  koja je u sve težem zdravstvenom stanju, smo se raspitali kako može posuditi bolesnički krevet u Caritasovoj posudionici pomagala.
Također nam je uvijek ugodno iskustvo izvezti našu dragu gospođu B. u šetnju, uvijek je vesela jer, kako kaže, voli kad je sunce grije:)
Veliko hvala volonteru Borisu bez čije pomoći to ne bi bilo moguće.
Gospođu A.G. smo prevezli do banke, a čekanje smo proveli tako što smo se počastile sladoledom, bilo je lijepo gledati osmijeh na njezinom licu.

TJEDAN: 22.06. – 05.07.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Kroz protekla dva tjedna korisnike smo posjetili 18 puta, a u podršku je bilo uključeno 9 volontera i to: Sanja, Antonija, Vesna, Boris, Jasmina, Katarina, Jelena, Tihana i Jadranka.

DSC_0203Za G.D. koja živi sama i teško je pokretna smo išli u nabavku svježeg povrća.
Gospođa G. me je zamolila da joj posudim knjigu u knjižnici jer jako voli čitati,
a u blizini nema knjižnicu, poželjela je čitati knjigu „Orkanski visovi“.

 

 

 

20150629_155542Invalidska kolica korisnice R. S. su nam zadala prilično muka, jer nismo mogli pronaći odgovarajuće zračnice za kotač, no ipak smo uspjeli, smontirali kotač i konačno izašli u šetnju. Gospođa S. nije više od godinu dana bila izvan svog stana.
Poluslijepu korisnicu u terminalnoj fazi karcinoma smo prevezli na pregled na Rebro.
Za J. A. koja je trenutno u dosta teškom zdravstvenom stanju, smo usisali stan, oprali suđe i neko vrijeme boravili sa njom jer živi sama i dosta je usamljena.
Slijepu M. Š. smo prevezli do ortopeda na pregled, te joj odnijeli doznake na potvrđivanje u HZZO.

 

20150710_172945Teško pokretnu korisnicu G.A smo prevezli do banke, a  korisniku R.Ž. smo dostavili potrebne mu lijekove i svježe voće sa placa.

Veliko hvala našoj maloj korisnici V. koja je donirala punu vrećicu gotovo novih dječjih slikovnica za akciju „Djeca za pet“, bilo je divno družiti se sa njom.

 

 

Također, veliko hvala firmi EMC iz Švicarske čiji su uposlenici, njih 22, na svom team building-u u Zagrebu odlučili i volontirati, pa su tako neki išli sa našim volonterima u posjete, a neki su ostali kako bi pomogli u selidbi stvari iz našeg starog Centra u novi.

DSC_0263
Bilo je to divno iskustvo i za naše korisnike koji nemaju baš često priliku da ih posjeti netko iz primjerice Irske ili Kanade.
Veliko hvala EMC-u na  4 laptopa koja su nam velikodušno donirali, te nam na taj način olakšali naš rad.

TJEDAN: 15. – 21.06.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

U ovom tjednu smo, kroz 8 posjeta, na različite načine pomogli 6 korisnika.
U posjetima i pomoći su sudjelovala 3 volontera i to: Boris, Jasmina i Katarina, kojima se od srca zahvaljujem jer su i u danima velikih vrućina odlučili izdvojiti dio svog vremena za one koji su u potrebi.

20150618_133142Korisnicu  M.Š. sam prevezla na kontrolu u Institut za tumore, gdje smo se prilično „načekale“, cijelih 4,5 sata, dogovorile smo se da ćemo si sljedeći put i ručak ponijeti, ovako smo vrijeme ispunile razgovorom, vicevima i smijehom.
Za teško pokretnog korisnika Ž.R. sam posjetila liječnika kako bih mu dostavila potrebne lijekove.
Poluslijepoj korisnici J.A. sam pomogla napisati oporuku, donijela joj  hranu i vodu na stol blizu kreveta, da joj je pri ruci  jer se sve teže kreće.
Korisnicu B.P. smo izvezli u šetnju, bila je jako vesela, kaže da voli kada je sunce grije, bilo je divno gledati kako je iz tjedna u tjedan sve veselija. Svaki put kada odlazimo pita nas hoćemo li doći i sljedeći tjedan, te nas moli da ne prestanemo dolaziti.
Slijepog J.K. koji živi sam, sam posjetila sa volonterkom Jasminom, nabrale smo malo trešanja u dvorištu, koje nažalost gospodin J. ne može brati, te se skupa počastili.

Projekt : Podrška maligno oboljelima osobama

Naše maligno oboljele korisnike smo posjetili 7 puta.
Poluslijepu korisnicu L.D. sam prevezla do zdravstvene ustanove na kontrolu i vratila je doma.Za korisnicu B.V. sam, ovaj put, čitala nekoliko kratkih priča po mom  izboru. Gospođa B. koja u zadnje vrijeme jako malo priča me na kraju počastila sa jednim pogledom i osmijehom, najljepše „hvala“ koje sam primila u zadnje vrijeme.

Posjetila sam i našu novu korisnicu koja ima samo 13 god. te je uslijed operacije tumora ostala bez vida. No unatoč bolesti V. je jedna vesela djevojčica koja me oduševila dječjom radošću i nadasve hrabrošću.

TJEDAN: 08. – 14.06.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Kroz ovaj tjedan, na različite načine smo pomogli 8 korisnika. U pomoći su sudjelovala 3 volontera koja se uvijek iznova trude izdvojiti nešto svog vremena za one koji su u potrebi. Veliko hvala Borisu, Katarini i Simoni.

Kako su naši korisnici najčešće osobe koje su zbog bolesti ili starosti teško pokretne, te kako većina njih žive sami, svaka pomoć i podrška im je dobrodošla.
Za teško pokretnog Ž.R. smo dostavili namirnice koje su mu bile potrebne, te smo mu posudili invalidska kolica iz Centra Krugovi kako bismo mu olakšali kretanje.

Poluslijepu i teško pokretnu J.A. koja živi sama, smo u ovom tjednu, posjetili nekoliko puta. Korisnica je tek otpuštena iz bolnice te joj je jako teško doći do vode i hrane. U dogovoru sa prijateljicom koja joj pomaže, trudili smo se biti od pomoći. Također smo posjetili liječnika u njeno ima i dostavili joj potrebne lijekove.
Za teško pokretnog D.D. smo dostavili račune u CZSS te prikupili informacije vezane za organiziranje dostave obroka u kuću.
Za teško pokretnu korisnicu P.B. smo organizirali popravak kotača na invalidskim kolicima.
Korisnicu G.A. koja zbog starosti teško hoda smo prevezli do banke.

Projekt : Podrška maligno oboljelima osobama

U ovom tjednu pomogli smo troje korisnika kroz 5 posjeta i prijevoz.
Korisnicu L.D smo prevezli do zdravstvene ustanove.
Korisnica koja zbog uznapredovale bolesti više ne može sama čitati nas je zamolila da joj čitamo ljubavne romane, rado smo se odazvali na njezinu molbu. Također smo za istu pokrenuli postupak posudbe besplatnog bolesničkog kreveta iz Centra za koordinaciju palijativne skrbi, te se nadamo da će ga uskoro i dobiti.
Korisnici Z.K. koja je nedavno operirana smo pomogli u šetnji njenog kućnog ljubimca.
Ovaj tjedan smo, umjesto radionice Zlatne ruke, radili u našem novom prostoru, na uređenju. Pa smo tako čistili, farbali, brusili, mijenjali brave i dr.  kako bi prostor koji je bio u dosta derutnom stanju uredili da bude dostojan naših djelatnika, korisnika i volontera.

11389998_980589478631664_4017540052646514460_nVeliko hvala volonterima Simoni,Mariji, Maji, Ivanu, Antoniji, Vesni, Mari, Marini, Svjetlani, Tihani, Miji, Jeleni, Ivani i Katarini, te našim volonterima „majstorima“ Željku i Nenadu koji su odradili one zahtjevnije poslove.

 

 

 

TJEDAN: 01. – 07.06.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Kroz protekli tjedan posjetili smo 10 korisnika. U posjetima i pomoći je sudjelovalo 6 volontera.
Veliko hvala, volonterima  Danijelu, Nikolini, Jasmini, Luciji, Simoni i Damiru koji su unatoč velikim vrućinama izdvojili dio svog vremena kako bi posjetili one koji su u potrebi. Trudili smo se pomagati korisnicima u onom u čemu trenutno trebaju pomoć, pa smo tako  sa nekim korisnicima šetali, sa nekima išli do dućana po namirnice, usisavali i brisali pod, nekima smo čitali i  razgovarali sa njima.

20150605_164106Poluslijepu  korisnicu J.A. koja živi sama te je trenutno narušenog zdravstvenog stanja, smo posjetili 4 puta te proboravili sa njom i po nekoliko sati. Kako joj se vrti i teško hoda, pripremili smo  joj nekoliko  jednostavnih obroka, te se pobrinuli da joj je hrana i voda uvijek dostupna.  Također smo, u suradnji sa patronažnom sestrom Ivanom iz Doma zdravlja Dugave, organizirali sanitetski prijevoz, kako bi  korisnica bila smještena u zdravstvenu ustanovu dok joj ne bude bolje.

Projekt : Podrška maligno oboljelima osobama

U proteklom tjednu smo posjetili 4 maligno oboljele korisnice.
Sa korisnicom  K.Z. koja je nedavno operirana smo se prošetali te joj pomogli u šetnji psa. Za korisnicu L.D. smo dostavili nadomjestke prehrani iz ljekarne. Korisnici Ž.Š. smo pomogli oko kontaktiranja Mobilnog palijativnog tima iz Doma zdravlja Siget.

20150607_125248Također veliko hvala volonterima Borisu, Katarini i Željku te našim malim volonterima Miji i Vedranu na pomoći oko uređivanja novog radnog prostora Centra Krugovi.
Imali smo 8 savjetovanja, a na radionici Zlatne ruke sudjelovalo je 6 volontera.

 

TJEDAN: 25. – 29.05.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Kroz ovaj tjedan smo posjetili 8 korisnika, u posjetima i pomoći je sudjelovalo 5 volontera, i to Damir, Simona, Lucija, Boris i Katarina.
U posjetima se trudimo  pomoći na neki praktičan način, no nekada našim korisnicima odgovara samo da razgovaramo, u tom slučaju se prilagodimo i nudimo upravo ono što naš korisnik treba u tom trenutku.

Ovaj tjedan smo po drugi put izvezli u šetnju  teško pokretnu korisnicu B.P. koja već dvije godine nije bila u mogućnosti izaći iz svoje sobe. Još jednom veliko hvala volonteru Damiru na velikom trudu i volji da joj pomognemo. Šetali smo sat vremena, pojeli sladoled, grijali se na suncu i dobro nasmijali.

20150528_155551Poluslijepu korisnicu A.J. smo prevezli do zdravstvene ustanove na pregled, a korisnicu Z.G. do banke.
Nepokretnu  M.G koja živi sama, posjetili smo dva puta te joj pomogli oko higijene i hranjenja.

Projekt : Podrška maligno oboljelima osobama
Kroz ovaj tjedan smo posjetili dvije maligno oboljele korisnice, te im kroz druženje i razgovor bili podrška.
Volonterka Antonija je pomogla poluslijepoj korisnici L.D. oko „papirologije“.
Imali smo 7 savjetovanja, a na radionici Zlatne ruke sudjelovalo je 8 volontera.

TJEDAN: 18. – 24.05.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

U ovom tjednu smo pomogli 13 korisnika. U pomoći je sudjelovalo 6 volontera, i to Katarina, Jasmina, Damir, Boris, Lucija i Simona.


20150529_112950
Za teško bolesnog i slabo pokretnog korisnika Ž.R. koji živi sam, smo posjetili Centar za socijalnu skrb kako bismo se raspitali koja prava može ostvariti,  fotokopirali smo papire koji su potrebni da bi ostvario prava, također smo mu dostavili lijekove i pojas za leđa iz Caritasove ljekarne koji je organizirala patronažna sestra Verica Č.
Posjetili smo liječnika u ime poluslijepe i teže pokretne korisnice J.A.  koja živi sama, te joj donijeli propisane lijekove.
CZSS smo posjetili za 4 korisnika, kako bismo doznali koja prava mogu ostvariti.
Volonter Boris je o svom trošku prevezao slijepog korisnika J.K. do zdravstvene ustanove na pregled.
Teško pokretnu B.P. smo, uz veliku pomoć i volju volontera Damira, izvezli u šetnju prvi put u 2 godine. Korisnica je bila jako zahvalna i vesela i  bilo je divno gledati je nasmijanu.

 

 

20150519_190723_resizedProjekt : Podrška maligno oboljelima osobama

U pomoći našim maligno oboljelim korisnicima su sudjelovala 4 volontera, i to Boris, Ivana, Antonija i Jadranka.
Volonter Boris je o svom trošku prevezao poluslijepu korisnicu L.D. do zdravstvene ustanove. D.M. smo prevezli na kazališno druženje sa volonterima Centra.
Za S.M. smo zbog teškog zdravstvenog stanja posjetili liječnicu te joj organizirali dostavu pelena i pokretanje svakodnevne kućne njege. Također smo zajedno sa njenom obitelji i prijateljima organizirali da je uvijek netko kraj nje, jer živi sama i ne može sama do vode i hrane. Nažalost u srijedu ujutro je naša draga S. preminula.

Katarina Draženović,
Asistentica na projektima i aktivnostima
mail: [email protected]

TJEDAN: 11. – 17.05.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Na razne načine , pomogli smo 7 korisnika, prevezli smo ih do zdravstvenih ustanova ili banke ili posjetili u njihovom domu. U pomoći je ovaj tjedan sudjelovalo 5 volontera: Jasmina, Lana, Damir, Simona i Boris. Svaki volonter je svojim osmijehom  i otvorenim srcem bar malo izmijenio svakodnevicu naših korisnika.
Slijepu korisnicu M.Š. smo prevezli 3 puta do zdravstvene ustanove na terapiju, u snalaženju u bolničkim prostorijama pomagale su joj naše divne volonterke Jasmina i Lana.

Teže pokretnu korisnicu G.A. smo prevezli do banke kako bi podigla svoju mirovinu. Poluslijepoj korisnici J.A. smo pomogli oko odjavljivanja izgubljenih dokumenata.
Teže pokretnom korisniku D.D. smo dostavili račune u CZSS, te ga naručili na pregled u bolnici. Volonter Boris je o svom trošku prevezao slijepog korisnika zubaru, te su se poslije toga i počastili ćevapima J.
Poluslijepu  i teže pokretnu korisnicu G.D. smo prevezli do liječnice, a teško pokretnoj R.S. smo oprali pod.

Projekt: Podrška maligno oboljelima

Ovaj tjedan  pomogli smo 4 korisnika, kroz prijevoz do zdravstvenih ustanova i  kućne posjete.
U pomoći je sudjelovalo 6 volonterki: Jasmina, Lana, Simona, Ivana, Antonija i Jadranka.

20150515_125202
Korisnicu J.M. smo prevezli do Centra Krugovi na druženje sa volonterima i radionicu Zlatne ruke. Korisnicu Š.M. smo 3 puta prevezli na terapiju, a za  poluslijepu korisnicu L. D. organizirali smo posudbu invalidskih kolica.
Teško pokretnu S.M.  smo dva puta prevezli do zdravstvene ustanove na pregled, također smo joj pomogli u organiziranju prostora kako bi lakše mogla doći do hrane i vode što joj je velika pomoć obzirom da živi sama.
Uz pomoć volonterke Simone dostavili smo joj komodu doniranu iz našeg Centra, a koja joj je bila potrebna, te smo, zbog trenutno teškog zdravstvenog stanja korisnice u dogovoru sa njenim prijateljima, organizirali da je kroz dan posjeti nekoliko volontera kako bi joj bili pomoć i podrška u trenutno teškom stanju.

 

 

20150513_110103 TJEDAN: 04. – 10.05.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

Ovaj tjedan smo na razne načine  pomogli 10 starih i nemoćnih korisnika.
Poluslijepu korisnicu G.D. smo prevezli i ispratili na uspješnu operaciju oka. Slijepu korisnicu Š.M. smo dva puta prevezli na terapiju u Institut za tumore, volonterka Jasmina joj je pomogla u snalaženju u Institutu. Poluslijepu korisnicu J.A. smo prevezli do policije kako bi preuzela dokumente od vikendice koje je nesmotreno dala gotovo nepoznatoj osobi, te smo ju prevezli do KBC Rebro na kontrolu i došli po nju kad je bila gotova. Posjetili smo CZSS za teško pokretnu korisnicu R.S. kako bismo doznali koja prava može ostvariti. Bili smo u 6 kućnih posjeta i jednoj u domu za umirovljenike kod korisnice koja je tamo smještena nakon operacije. U pomoći i posjetima je sudjelovalo 6 volontera: Boris, Jasmina, Bianka, Damir, Simona i Katarina. Volonterka Bianka je organizirala besplatan popravak prijenosne lampe za poluslijepu korisnicu J.A. Korisnici G.Z. smo pomogli u tjednoj nabavci namirnica, a poluslijepom korisniku K.J. smo dostavili zdravstvenu dokumentaciju.

Projekt: Podrška maligno oboljelima

Ovaj tjedan smo bili u 5 posjeta maligno oboljelim osobama.
Korisnicu M.J. smo prevezli na radionicu Zlatne ruke, a korisnicu M.S. do banke kako bi podigla sredstva koja su joj potrebna za kupnju lijekova. Korisnici M.S. koja živi sama, a zbog bolesti je teško pokretna, smo očistili kuhinju, obavili tjednu kupovinu namirnica i lijekova.
Tijekom posjeta trudili smo se kroz praktičnu pomoć, čitanje priča sa pozitivnom porukom, slušanje i suosjećanje sa našim korisnicima, biti  im potpora, te na taj način donijeti i tračak nade u bolje sutra.

DnevnikTJEDAN: 27.- 30.04.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje
Ovaj tjedan smo posjetili 9 korisnika koji su, što zbog godina, što zbog bolesti, u potrebi.
U posjetima je sudjelovalo 5 volontera: Damir, Bianka, Lana, Lovro i Lucija.
Kao i uvijek, trudili smo se ponuditi neku praktičnu pomoć, pa smo tako nosili naručene namirnice iz dućana, uvlačili konac u igle slabovidnima i popravljali pante na vratima ormara.
Poluslijepoj korisnici J. A. smo memorirali važne brojeve u telefon kako bi se lakše snašla dok telefonira, a volonterka Bianka joj je odnijela pokvarenu lampu na popravak.
Za teško pokretnog korisnika D. D. smo se raspitali kako da ostvari pravo na sanitetski prijevoz. Kao i uvijek, trudili smo se ponuditi neku praktičnu pomoć, pa smo tako:
Za nepokretnu korisnicu Š. Lj. raspitali smo se kako da ostvari pravo na antidekubitalni madrac i bolesnički krevet, a volonteri Lucija i Lovro su joj oprali prozore i pod.
Slijepu korisnicu Š. M. smo prevezli na terapiju u Institut za tumore, volonterka Lana joj je pomogla u snalaženju u bolnici, pričekali smo je i vratili doma.
Također smo i čitali kratke priče sa pozitivnom porukom, te diskutirali o pročitanom, kao i slušali naše korisnike o onom što je njima važno.

Projekt: Podrška maligno oboljelima
Po projektu Program podrške maligno oboljelim osobama smo pomogli troje korisnika.
Korisnici M. S. smo odnijeli urin na analizu, te ju posjetili sa volonterkom Ivom, zajedno smo joj oprali prozore i vrata, usisali stan.
Korisnicu D. L. smo prevezli u Ambulantu za bol, sat i pol čekanja smo provele u razgovoru, kroz koji se također trudimo biti podrška našim korisnicima.
15 korisnika je primilo besplatnu psihoterapiju od strane naših psihoterapeuta.

Katarina Draženović,
Asistentica na projektima i aktivnostima

Tjedan: 20.-24.04.2015.

Projekt: Staro zlato za nove poticaje

staro zlato1
Ovaj tjedan smo posjetili 10 starih i nemoćnih korisnika. U posjetima je sudjelovalo 8 volontera.
Tijekom posjeta trudili smo se korisnicima biti od pomoći, pa smo tako negdje usisali i oprali podove, mijenjali zavjese, a negdje smo samo pročitali priču i razgovarali.
Volonter Nenad je poluslijepoj korisnici A.J. naštimao novi televizor.
Volonter Boris je za slijepog korisnika J.K. organizirao prijavu kod zubara, a Krugovi su dostavili potrebnu dokumentaciju umjesto korisnika.
Za dvoje korisnika smo posjetili Centar za socijalnu skrb kako bismo doznali koja još prava mogu ostvariti.

 

 

Projekt: Podrška maligno oboljelima
U ovom tjednu pomogli smo 6 maligno oboljelih korisnika, tako što smo ih prevezli do zdravstvenih ustanova i natrag. Poluslijepoj maligno oboljeloj korisnici L.D. smo dostavili nadomjestke prehrani kako bi popravila svoje stanje. Za korisnicu S. M. smo faksirali doznake za bolovanje.

staro zlato2Volonter Boris je o svom trošku dostavio pelene koje je donirala Palijativna skrb franjevačkog
svjetovnog reda, maligno oboljelom dječaku D. R

 

Katarina Draženović,
Asistentica na projektima i aktivnostima