Izvještaj 08. mjesec 2017. godine

IMG_20170808_141408

Moj suprug N. Jambrović, volonter Centra Krugovi i ja, posjetili smo, BARUŠIĆ IVANA i pomogli mu u obavljaju kućanskih poslova i radova u vrtu i oko kuće.  Ostali smo u razgovoru da mu malo skratimo vrijeme i da vidimo kako je.

Također smo posjetili i HORVAT MARIJU  i prevezli ju do ordinacije njezinog obiteljskog liječnika na pregled zbog problema sa probavom. Poslije pregleda otišli smo u ljekarnu po lijekove i u trgovinu po namirnice i odvezli je natrag kući. Bila je vidno umorna. Ostali smo još kratko sa njom i potom otišli.

Tijekom posjeta obaju korisnika i dalje je vidljiva teška financijska situacija i nedostatak osnovnih kućnih potrepština i namirnica.  Budući  da smo o tome obavijestili kolege iz Centra Krugovi planiramo obići još i načelnika općine da vidimo može li se što napraviti po tom pitanju.

Izvještaj 07.  mjesec 2017. godine

Moj suprug N. Jambrović, volonter Centra Krugovi i ja, posjetili smo Jagodić F.i Babojelić A. i pomogli mu  u obavljaju kućanskih poslova, nabavke namirnica/razgovarali sa njima jer su vrlo usmaljeni a i željni razgovora i kontakta sa drugim ljudima budući da živi u selu sa nekoliko stanovnika i dan uglavnom provode sami.

Također smo posjetili i J. Rubinić i prevezli ga do ordinacije njegovog obiteljskog liječnika na pregled zbog bolova… Poslije toga otišli smo u ljekarnu po lijekove i odvezli ga natrag kući. Bio je vidno iscrpljen i imao je potrebu leći u krevet i odmoriti se nakon čega smo mi otišli.

Kratko smo posjetili i Nikolu Jagodića samo radi provjere je li dobro i treba li što budući da se ne služi telefonom.

Izvještaj 06. mjesec 2017. godine

Moj suprug N. Jambrović, volonter Centra Krugovi i ja, posjetili smo Rubinić Jura i Rebić Marta i pomogli joj u obavljaju kućanskih poslova(radova u vrtu. Razgovarali smo sa njom/njim jer je vrlo usamljena i željna razgovora i kontakta sa drugim ljudima budući da živi dane uglavnom provodi sama.

Također smo posjetili i  i Šestak Tomu i prevezli ga do ordinacije njegovog obiteljskog liječnika na pregled zbog bolova u nozi koji nisu prestajali par dana i zbog kojih je loše spavao danima. Poslije toga otišli smo u ljekarnu po  propisane lijekove i vratili ga natrag kući. Bio je vidno iscrpljen.  

U tom periodu obišli smo i F. Jagodić. Kod nje je stanje redovno. Ostali smo razgovarati i pomoći oko kućnih poslova.

Izvještaj 05. mjesec 2017. godine

Moj suprug N. Jambrović, volonter Centra Krugovi i ja, posjetili smo Marković Dragicu, Velimirović D.  i pomogli mu/joj u obavljaju kućanskih poslova (radova u vrtu/nabavke namirnica/razgovarali sa njom/njim jer je vrlo usmaljen/a i željan/na razgovora i kontakta sa drugim ljudima budući da živi u selu sa nekoliko stanovnika i dan uglavnom provodi sam/sama.

Također smo posjetili i Zdjelar Mladena i prevezli ga/nju do ordinacije njegovog/njezinog obiteljskog liječnika na pregled zbog bolova… Poslije toga otišli smo u ljekarnu po lijekove i odvezli ga natrag kući. Bio/la je vidno iscrpljen/a i imao/la je potrebu leći u krevet i odmoriti se nakon čega smo mi otišli.

Tijekom posjeta obaju korisnika uočili smo da im nedostaje kućnih potrepština što su i oni potvrdili izjavljujući da im mirovine nisu dovoljno visoke da bi si osigurali iste. Vezano uz taj problem planiramo kontaktirati načelnika Općine Krnjak i Centar Krugove kako bismo zajednički osmislili način da i u tom smislu pružimo podršku našim korisnicima.

Izvještaj 04. mjesec 2017. godine

I ovaj mjesec smo posjetili naše drage, stare prijatelje. Svi su veseliji i živahniji kako je došlo proljeće i lijepo vrijeme. Neki su već posijali sjeme koje smo im donijeli prošli puta, a neki čekaju toplije vrijeme.

Naša draga Anka nas je srdačno dočekala kao i uvijek, sve pod budnim okom njezinog dlakavog prijatelja Žuće.

Našu dragu korisnicu Miru smo razveselili sa odjećom za proljeće. Sada je spremna za posjetu liječniku, jer ima u čemu ići, kako nam je rekla.

Izvještaj 03. mjesec 2017. godine

U ožujku smo posjetili naše stare prijatelje sa paketom hrane za taj mjesec. Neki od naših starih prijatelja obrađuju i male vrtove u blizini kuće, njima smo donijeli sjeme za sjetvu kojemu su se jako obradovali.

Naša draga Anka koja je invalid na jednu nogu i teško šepa svake godine ima mali vrt. Ove godine smo joj i mi malo pomogli oko raščišćavanja terena.

Izvještaj 02. mjesec 2017. godine

I ovaj mjesec smo bili sa našim dragim starim prijateljima. Posjetili smo ih i donijeli im hranu, a nekima i obuću za proljetne dane, za koje se nadaju da će uskoro doći.

Našoj dragoj Danici smo pomogli oko nošenja drva u kuću tako da ima zalihe za predstojeće dane dok se ponovo ne vidimo.

Svetozar nije imao cipele za proljeće pa smo se potrudili da mu ih donesemo. S nestrpljenjem ih je odmah i isprobao i radosno zaključio da mu stoje ko salivene. Zadovoljan on, a još više mi.

Izvještaj 01. mjesec 2017. godine

IMG_20161230_102907 (1)

I ovaj mjesec smo obišli naše drage starčeke na svim lokacijama. Neke smo uspjeli obići prije snijega i ovih hladnoća, a do nekih smo se probijali kroz snijeg. Nekima smo pomogli u pospremanju kućice, nekima u cijepanju i donošenju drva.

Izvještaj 12. mjesec 2016. godine

IMG_20161223_165501 (1)

Posjetili smo 25 korisnika na području Krnjaka, Žumberka, Krapine i Zagrebačke županije. U prosincu smo pripremili posebne Božićne pakete i obradovali naše stare prijatelje. Skupina žena je odlučila ispeči Božićne kolače i posebne poslastice. Uz to smo im odnjeli voće, kavu, kekse, bonbone… Kolačićima se posebno razveselila naša stara Marta koja živi sama.