Kada se mjeri razvoj i prosperitet neke zemlje, materijalni faktori imaju značajnu ulogu, a subjektivni osjećaji zadovoljstva su potpuno zanemareni. BDP, kao najkorišteniji indikator razvoja i kvalitete života, ne uzima sreću i doživljaj pojedinaca o kvaliteti života kao varijablu, ne govori ništa o potrebama građana niti o prepoznatnosti istih od strane vlasti. Stoga ćemo se u ovom predavanju baviti srećom i njezinim utjecajem na ekonomski razvoj, što posljednjih godina čini i veliki broj poznatih, svjetskih ekonomista.

U ovom stručnom predavanju koje povezuje ekonomiju, zdravlje i osobnu dobrobit građana, obradit će se novi, zanimljivi pogledi ekonomista vezani za utjecaj sreće na ekonomiju i rast BDP-a.

Poseban naglasak bit će na pitanjima: Jesu li bogatiji ljudi sretniji? Optimizam i ekonomija – Hendalov indeks optimizma; koliko su Hrvati sretni? Easterlinov paradoks – Da li i bogati plaču? I konačno – možemo li mjeriti sreću?

Interaktivno predavanje održati će Zrna Garača, mag.oec. i viši stručni suradnik za gospodarstvo i EU fondove, u ponedjeljak 22. veljače 2021. u 17 sati.

Zainteresirani se mogu uključiti na predavanje putem ZOOM platforme, na sljedećem linku: https://zoom.us/j/92979723496?pwd=bDc2YStCVGJmbVYyWmhVZzBoNXhrZz09

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

Podijelite s prijateljima