Osmijeh je lijek za dušu, koji ima tu moć da nasmije i najtužnije lice i donese nadu i onom srcu koje je već davno izgubljeno!

Većina nas je zaboravila na osmijeh koji nam tako dobro stoji iz razloga što nam je velika bol koju nosimo u svom srcu blokirala put ka njemu.

Ne postoji osoba bez problema, bez tereta koji nosi sa sobom, ona koja nije osjetila dubinu tuge u koju je život ponekad ponese poput dugačke rijeke.

Zbog toga smo se zaboravili i smiješiti se, zaboravili smo sebe u sebi, i često puta lutamo izgubljeni ovim svijetom tražeći neki kutak u koji ćemo se povući jer ne želimo da itko vidi našu bol i tugu.

Ali, postoji način da se pronađemo, da vratimo osmijeh koji smo izgubili i da zavolimo život koji možemo živjeti samo jednom.

KAKO VRATITI IZGUBLJENI OSMIJEH?

-potaknuti sebe da se maknemo iz svijeta tuge i preseliti svoje misli u misli pozitive

– napraviti jedan jako bitan korak i pokazati volju za promjenom na bolje, to je osnovni korak od kojeg kreću svi daljnji koraci

-neće biti lako ali nije i nemoguće

– uključiti se u aktivnosti u kojima se vidimo i u kojima vlada optimizam, ljubav i pozitivni ljudi

– pokušati pomoći nekome kome je pomoć potrebna jer na taj način ćemo i toj osobi i sebi oblikovati iskren osmijeh na licu

– moramo prestati sažaljevati sebe i shvatiti da još uvijek postoje ljudi kojima je puno teže nego nama

– osmijeh možemo vratiti i na način da svaku bol koja nam povremeno dođe prihvatimo kao dio života ali joj ne dopustimo da ugasi našu svjetlost života

-pogledajmo se svako jutro u zrcalo, oblikujmo jedan mali ali iskreni osmijeh i prepoznati ćemo ljepotu koja nam tako dobro stoji

KOJE SU MOĆI OSMIJEHA?

-osmijeh kreira nadu i vjeru

-liječi i ono srce koje je i najviše ranjeno

-stvara neopisivu energiju

-poput magneta privlači i druge osmijehe

-stvara nas posebnima

-spaja ljude i njihove duše

Osmijeh je poput lijeka jer i kad smo najtužniji, kad vidimo nečiji iskreni osmijeh osobe koji nam govori da je tu za nas, lakše prolazimo kroz svoje tegobe.

A ako nekome poklonimo svoj osmijeh, i sami sebi ćemo ga kreirati!

Ono što je bitno je da je osmijeh iskren, da govori o ljubavi, da dolazi iz srca i da daje snagu i nama i ljudima oko nas!

Ja osobno sam vratila osmijeh sebi volontiranjem i pomaganjem drugima a na isti način sam ga donijela i onima koji su uz mene!

Izgubljeni osmijeh se može vratiti, samo treba prepoznati pravi put kojim ćemo krenuti kako bismo ga prepoznali i vratili na svoja lica i uselili u svoja srca.

Poklonite i sami nekome osmijeh pa ćete ga usput pokloniti i sebi!

Napisala: Danijela Ćuk

Fotografija: Unsplash

Podijelite s prijateljima