Predavanja za roditelje i nastavno osoblje

Razvoj modernih tehnologija i pojava interneta kao svakodnevnog medija u našim životima povećali su broj čimbenika koji izravno utječu na razvoj i odrastanje djece i mladih. Na nove načine pristupamo informacijama, komuniciramo, provodimo slobodno vrijeme, učimo, obavljamo kupnju, družimo se, zabavljamo se, učimo, obavljamo svakodnevne poslove…

U osjetljivom razdoblju rasta i razvoja djece i mladih oblikuju se mišljenja, stavovi i vrijednosti, na jedan novi način, bitno drugačiji od onog prije pojave “digitalnog društva” u kojem danas živimo. Tu su i neki novi vidovi opasnosti za djecu i mlade.

Pred roditelje kao i pred sve osobe koje rade s djecom i mladima to stavlja nove izazove u odgoju, obrazovanju, komunikaciji. S ciljem da i jedni i drugi od svijeta u kojem živimo iskoristimo prednosti i umanjimo nedostatke, organizirali smo u osnovnim školama predavanja za roditelje i nastavno osoblje.

Kako zaštiti dijete u digitalnom svijetu? Premda aspolutne zaštite nema postoje načini čije poznavanje i korištenje osigurava veću sigurnost i više prednosti od strane digitalnih tehnologija.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Predavanja su održana u OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici, u OŠ Voltino i OŠ Trnsko u Zagrebu.

 

Podijelite s prijateljima