min-soc-pol-mlad

Projekt „Kišobran“ osmišljen je u svrhu edukacije djece 2. i 3. razreda osnovne škole, učitelja i njihovih roditelja o prevenciji nasilja među djecom.

Projekt je odobren od strane Ministarstva socijalne politike i mladih 2015/2016.godinu. Partneri Krugova u ovom projektu su: OŠ Cetingrad, OŠ Rovišće, OŠ Čazma, OŠ Ive Andrića, Centar za socijalnu skrb Zagreb, Udruga za informatiku DIGIT.

Projektne radionice za djecu 2. i 3. razreda namijenjene su učenju nenasilnih oblika komunikacije i ponašanja, jačanju samopouzdanja, kroz dramske vježbe i igrokaze.

Cilj je navedenih aktivnosti djelovati preventivno i umanjiti nasilje kod djece u što ranijoj dobi.

Projektne aktivnosti:

  • Radionice za osnovnoškolsku djecu 2. i 3. razreda za prevenciju vršnjačkog nasilja i nenasilnu komunikaciju: „Što kad netko čini nešto što me smeta.“ Cilj radionica je podučiti djecu o vlastitoj snazi i reakciji na nasilje, asertivnoj komunikaciji i ja-ti prenošenju poruka te o zauzimanju stava za očuvanje vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih.
  • Edukacije za učitelje – struktura tzv. Imago dijaloga kao izrazito poželjnog načina komunikacije
  • Edukacije za roditelje sa ciljem educiranja roditelja o  nenasilnim tehnikama i specifičnostima nasilnih situacija. Pomoću gestlt tehnika roditelji će dobiti alat za stvaranje kvalitetnijeg odnosa u odnosu sa svojom djecom – otvorene komunikacije i povjerenja.
  • Obiteljska savjetovanja u Centru Krugovi.
  • Edukativne radionice u Centru Krugovi.
  • Izrada i prikazivanje edukativnog animiranog filma na temu nenasilne komunikacije među vršnjacima.
  • Otvaranje online chata na Facebook stranici: Kišobran, Krugovi

Posebno smo ponosni na naš animirani uradak naš animirani uradak :

Evo kako smo učili:

kišobran 3 kišobran 1kišobran 4kišobrn 2kišobran 5

Facebook stranica projekta

Podijelite s prijateljima