Izbjegavanjem određenih načina ponašanja brže se postižu poslovni ciljevi…

Pripisivanje sebi tuđih zasluga nije rijetkost u poslovnom svijetu. Osim što takvo ponašanje nije moralno, ne daje rezultate na duge staze. Osobe sklone takvom ponašanju ne zaslužuju poštovanje i postaju omrznute od strane svojih kolega i nadređenih.

Osobe sklone izljevima ljutnje i pretjeranom izražavanju emocija teže će napredovati i izgraditi uspješnu karijeru. Sa takvim ljudima teško je raditi i suradnju sa takvim kolegama drugi nastoje izbjegavati.

Ogovaranje kolega, komentiranje svega i svačega, čak i kada namjere onoga tko govori nisu loše, neprihvatljivo je. Kolege ne moraju biti prijatelji, ali se moraju međusobno poštivati i uvažavati.

Na vrhu piramide nepoželjnih navika nalazi se lijenost. Na poslu lijenost ne prolazi. Neka prijašnja postignuća nisu razlog za uspavljivanje. Pogotovo ako osoba ima očekivanja u vidu uspješne karijere i napretka.

Važno je pronaći ravnotežu. Uspješna karijera ne isključuje kvalitetan privatni život. Dapače, osobe koje imaju stabilan privatni život lakše se nose sa izazovima na poslu.

 

Preuzeto s: www.prakticanzivot.com

Fotografija: Unsplash

Podijelite s prijateljima