U petak 28. svibnja na SRC Bundek održali smo Manifestaciju „Centar Krugovi za nenasilje i zajedništvo“  kao razigranu „točku na i“ projekta „Roditelj se postaje i ostaje“ kojeg je podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na manifestaciji su sudjelovati Plavi svijet s Igraonicom na otvorenom, Centar ANZIP s dramsko-plesnim programom, volonteri Europskih snaga solidarnosti kao animatori i Krugovi s „Vatrometom igračaka“. Okupljenim građanima i djeci dijelili smo slatkiše i osvježenje kao i naše promotivne materijale i mudre poruke o nenasilju i zajedništvu koje su pripremili naši ESS volonteri.

Poslužilo nas je vrijeme, dan je bio predivan, upravo onakav kakav smo trebali. Uz Plavi svijet, glazbu i ples, igračke i slatkiše družili smo se do poslijepodnevnih sati.

Ovom manifestacijom željeli smo zaključiti projekt „Roditelj se postaje i ostaje“ i doprinijeti podizanju razine osviještenosti građana o problemima s kojima se često susreću razvedene obitelji i informirati ih o vidovima podrške koju mogu ostvariti nađu li se u takvoj situaciji oni ili njima netko blizak.

Razigranom manifestacijom također smo željeli vratiti osmijeh na lica djece, omogućiti im igru na otvorenom, u društvu vršnjaka, kao vitamin radosti neophodan za sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje.

Osigurali smo dovoljan broj zaštitnih maski, dezinficijensa i papirnatih ručnika kako bismo bez brige uživali u druženju, uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Naš putokaz i znak prepoznavanja bili su plavi baloni kao simbol dječje razigranosti, želje za izmaštanim visinama, nenasilja, prijateljstva…

Hvala svim sudionicima, izvoditeljima i građanima, svoj djeci koja su nam se priključila i doprinijela atmosferi razigranosti i veselja.

Podijelite s prijateljima