U sklopu projekta “Otvorimo vrata zdravlja” organiziramo online kulinarsku radionicu “Priprema zdravih slastica”. Radionicu će voditi naš kolega nutricionista Dragan Gazibara. Pokazat će nam kako možemo pripremiti zdrave slastice, one za dijabetičare i one za osobe s intolerancijom na gluten.

Blagdani su tradicionalno povezani s obiljem hrane i pića. Na obiteljskim susretima, domjencima i svuda oko nas mame nas mirisi i izgled hrane od koja je ukusna, ali isto tako i kalorična, često bogata nezdravim zasićenim masnoćama i šećerima. Alkohol također obiluje kalorijama.

Blagdansko ozračje i potreba za opuštanjem i radošću čini nas prijemčivijima za prekomjerno uživanje u hrani i piću što nakon blagdana rezultira osjećajem krivnje zbog nakupljenih kilograma, depresijom, suočavanjem s neizbježnom dijetom i nizom drugih opterećujućih osjećaja kao i problemima s fizičkim zdravljem.

Ovom radionicom želimo potaknuti prakticiranje zdravijih prehrambenih blagdanskih izbora, preventivnu brigu o zdravlju, zdraviji i svjesniji odnos prema hrani.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partneri Centra Krugovi u ovom projektu su: Grad Daruvar, Grad Novska, Grad Lipik, Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje, Udruga invalida rada Virovitica, Dijabetička udruga Garešnica.

Photo courtesy of Pixabay

PodijeliFacebook

Podijelite s prijateljima