Nije važno koliko si star nego kako si star…

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda još 1990. U želji da se naglasi važnost osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama i sposobnostima osoba starije dobi. Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima društva osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Međunarodni dan starijih osoba od 1991. obilježava se 1. listopada.

Centar Krugovi obilježio je taj dan na Cvjetnom trgu u društvu Maksimirskih lasti, radioničarki, volontera, djece i građana. Informirali smo građane o aktivnostima Centra koje su usmjerene podršci i pomoći starijima i nemoćnima kao i aktivnostima kojima nastojimo povećati kvalitetu života starijih osoba – radionicama za starije, savjetovanjima, organizacijom druženja, volonterskom pomoći i dr.

Posebna zahvala našim Maksimirskim lastama. Svojim su nastupom oduševili građane i zorno pokazali kako godine nisu važne, a dobra volja ne poznaje granice.

Naš rad sa starijima i nemoćnima ove i prošle godine podržalo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijlanu politiku kroz projekt „Dohvati daleke“.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Podijelite s prijateljima