Obitelj je tamo gdje ljubav počinje i nikad ne završava…

Ujedinjeni su narodi rezolucijom 1993. godine ustanovili 15. svibnja kao Dan obitelji. Slogan je te godine bio: “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana obitelji je: „Obitelji i inkluzivna društva“.

Obilježavanjem toga dana u svibnju želi se naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu, širom svijeta.  Dan je to kad su sve obitelji pozvane da se podsjete na svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima i da provedu dan u zajedničkim aktivnostima i druženju.  Svi građani pozvani su da u svojim obiteljima promiču jednakost i ljudska prava, potiču zajedništvo u obavljanju kućanskih poslova i obiteljskih odgovornosti, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi.

Obilježavanjem se želi naglasiti i uloga obitelji u izgradnji najznačajnijih obilježja čovječanstva (zajedništva, tolerancije, demokracije, svjetskog mira,…).
Sve počinje u obitelji…

Krugovi su ovaj dan obilježili na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Program obilježavanja obogatile su svojim nastupom djevojčice iz plesne skupine iz OŠ Trnsko, zajedničkom recitacijom i plesnom izvedbom. Razgovarali smo s građanima i djecom o tome što za njih predstavlja obitelj, dijelili promotivne materijale i poticali građane na promišljanje o važnosti obitelji.
Njihovi odgovori (kojima smo popunili prigodni plakat) pokazali su koliko je svima nama obitelj važna.

Obitelj je tamo gdje ljubav počinje i nikad ne završava…

Obitelj je najvažnija.
Obitelj je sreća.
Obitelj je ljubav.
Obitelj je…

 

 

 

Podijelite s prijateljima