U organizaciji “Europa Donna Hrvatska”…

Jučer je u prostorijama Hrvatskog farmaceutskog društva u Masarykovoj u Zagrebu, održan okrugli stol na temu “Metastatski rak dojke  – kako dalje?” sa ciljem progovaranja o bolesti koja predstavlja najteži oblik raka dojke.

Na otvorenom stolu odgovoreno je na mnoga pitanja vezana uz ovu bolest i potaknuta je rasprava. Svoja iskustva prisutnima je predstavila gošća iz Njemačke, Doris Christiane Schmitt. Između ostaloga, govorila je i o važnosti adekavatne komunikacije između pacijenata i liječnika i psihološkoj podršci koja je silno potrebita osobama suočenim s teškom dijagnozom, a u konačnici i liječnicima koji rade s teško oboljelim pacijentima.

Uz gđu Schmitt, govorili su i doc. dr. sc. Natalija Dedić Plavetić, internistički onkolog KBC Zagreb, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predsjednica Europa Donna Hrvatska,  dr. sc. Andrej Roth, iz Klinike za tumore KBC Sestre milosrdnice, doc. dr. sc Darija Vranešić Bender iz KBC Zagreb, prof. dr. sc. Marijana Braš, KBC Zagreb, Sanja Antolović-Gavrić, mr. ph.

Ovaj Okrugli stol bio je vrlo informativan i koristan u stjecanju slike o tome što je to metastatski rak dojke, koliko je prisutan, što nosi sa sobom, a posebno su bile značajna iznesena iskustva liječnika i ona oboljelih žena. Izuzetno nam je drago da  smo prisustvovali događaju i zahvaljujemo organizatoru na pozivu.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

 

Podijelite s prijateljima