Je li je naša čaša poluprazna ili polupuna? Gledamo li na probleme kao na stepenice prema cilju ili nerješive prepreke? Ovo su važna pitana čiji će odgovori biti putokaz prema boljem životu svakog pojedinca.

Optimistični ljudi:

  • IMAJU ZDRAVIJE SRCE

Optimizam daje bolje izglede za zdravije srce. Dobro psihičko stanje, uključujući i optimizam, povezano je sa smanjenjem rizika od srčanog i moždanog udara, kao i smanjenjem drugih kardiovaskularnih problema.

  • IMAJU NIŽI RIZIK OD MOŽDANOG UDARA

Optimistične osobe koje gledaju probleme s vedrije strane vjerojatno poduzimaju korake u brizi o svom zdravlju.

  • IMAJU NIŽI KOLESTEROL

Osobe s vedrijim stavom prema životu imaju bolje razine dobrog kolesterola, manji indeks tjelesne mase, te se zdravije hrane.

  • IMAJU JAČI IMUNITET

Zadržavanje pozitivne perspektive utječe na imunološki sustav. Pozitivno reagiranje na stresne okolnosti omogućuje imunološkim stanicama da se učinkovitije ujedine u odgovoru na prijetnju.

  • ŽIVE DULJE

Budući da ima zaštitne učinke protiv ozbiljnih zdravstvenih problema, znači da je optimizam povezan s duljim životom u cjelini.

  • BOLJE REGULIRAJU EMOCIJE

Optimistične osobe pate od niže stope depresije jer se odnose prema problemima kao prema izazovima koje mogu pobijediti.

  • LAKŠE SE NOSE SA STRESOM

Čini se da je posebno teško misliti pozitivno kad smo pod stresom, ali upravo u takvim situacijama, optimizam može pomoći najviše.

Optimistični ljude bolje i brže se oporavljaju od psihološke boli kao posljedice lošeg događaja. Psiholozi smatraju da je dobro biti optimističan prema vlastitim sposobnostima i upustiti se u gledanje iz pozitivnog kuta jer to pomaže u rješavanju problema i stresa.

Preuzeto: adiva

Fotografija: Unsplash

Podijelite s prijateljima