U ovoj situaciji možeš pokazati da si odgovoran, biti primjer vršnjacima, uključiti se u kampanju kojom ćeš postati dio kruga solidarnosti i potaknuti druge na odgovorno ponašanje. Uključivanjem i aktivnim sudjelovanjem činiš puno i za sebe – čuvaš svoje mentalno zdravlje u razdoblju koje je izazovno za sve.

Uključi se, podijeli story i budimo #tujednizadruge

Predivno je što svatko od nas ima priliku dati svoj doprinos tome da zaustavimo prebrzo širenje koronavirusa kako bi oni koji se ne uspiju zaštititi pravovremeno dobili medicinsku pomoć. Ujedno je to i velika odgovornost. Nitko nije odgovoran samo za sebe. Svatko od nas odgovoran je i za svoje bližnje, ljude oko sebe.
Izvanredne situacije iz ljudi izvuku ili ono najbolje ili ono najgore. Sigurno ne želiš biti među onima koji će se ponašati sebično, neodgovorno, površno ili nemarno. Budi među onima koji se ponašaju odgovorno, pametno, kritično i solidarno.

Ukoliko te ova situacija zabrinjava i zbog nje se osjećaš neugodno, tjeskobno, ljuto – znaj da je to normalno. Pandemija koronavirusa u svima je pobudila niz, mahom neugodnih osjećaja. Odgovor je to na nesigurnost i neizvjesnost situacije u kojoj se nalazimo. Osim toga, u vrlo kratkom vremenu narušene su naše svakodnevne rutine. Osjećamo se izgubljeni, ljuti, nedostaju nam naši prijatelji, druženja, izlasci, putovanja, ograničena nam je sloboda.

U ovoj situaciji suvremeni načini komunikacije iskazuju, više nego ikad, svoje prednosti. Imamo mogućnost djelovati, od kuće, biti aktivni i mijenjati svijest oko sebe. Imamo priliku potaknuti svoje bližnje, prijatelje, znance, virtualne prijatelje i druge da se ponašaju odgovorno, imamo priliku biti tu jedni za druge, pomagati, poticati zajedništvo, strpljenje i odgovorno ponašanje. Pomaganje drugima i uključivanje dokazano pomaže da ostanemo pozitivni i da se bolje osjećamo.

Izaberi svoj predložak, napravi screenshot i objavi ga na Instagramu uz hashtagove #ostanidoma i #tujednizadruge.

Važno je da se što više mladih uključi i podrži ovu inicijativu jer to može biti presudan jezičac na vagi usporavanja širenja koronavirusa i umanjivanja panike i negativnih osjećaja kao i ponašanja među stanovništvom.

Podijelite s prijateljima