S ciljem osnaživanja i educiranja starijih osoba u Republici Hrvatskoj o njihovim pravima te kako se zaštititi, kroz projekt Krugovi podrške za starije osobe osigurali smo podršku na dva načina.

  1. EDUKACIJE O PRAVIMA ZA STARIJE OSOBE
    Kroz cijelu 2023. organizirali smo predavanja za starije osobe koje je izvodila predavačica iz Hrvatskog pravnog centra. Teme su bile o ugovorima koje često sklapaju starije osobe, a tiču se uzdržavanja, imovine, nasljedstva, oporuke i slično. Teme dosmrtnog i doživotnog uzdržavanja (nazivi aktualani u 2023.) pokazale su velik interes i potrebu građana za pojašnjenjem, savjetom i daljnjom edukacijom. Do sada su se predavala odvila na području Novog Zagreba, a novim projektom želimo omogućiti umirovljenicima diljem Hrvatske educirati se o navedenim pitanjima.
    NAČIN PROVEDBE: online preko Zoom platforme
    KAKO SUDJELOVATI: Kao udruga umirovljenika, pojedinac koji je voljan u suradnji s udrugama umirovljenika u vašem gradu organizirati tehničke uvjete za online sudjelovanje (preko projektora i platna, dovoljno glasno…) prijavite nam se na poveznicu PRIJAVE ZA ONLINE PREDAVANJA ZA STARIJE

2. PRAVNA SAVJETOVANJA TELEFONOM ILI E-MAILOM se mogu javiti na mail [email protected] ili broj telefona +385 (1) 4854-934

Ukoliko ste osoba starija od 65 godina te želite zaštititi svoja prava, svoj pravni upit možete uputiti našem partneru Hrvatskom pravnom centru. Hrvatski pravni centar ima godine iskustva odgovaranja na upite građana i rada sa starijim građanima. Ukoliko Vam je potrebna pomoć, pravno savjetovanje starijim osobama odvija se u sklopu projekta “Krugovi podrške za starije osobe”, programa Impact4values. Slobodno im se obratite za pomoć.


Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Podijelite s prijateljima