Radionice s EVS volonterima…

Jučer smo u osnovnoj školi u Horvatima održali radionicu “prevencija vršnjačkog nasilja”. Radionicu su osmislile i vodile tri EVS volonterke, Asia P., Marta T.C. i  Stefania M. N. uz podršku mentora iz našeg Centra.
Cilj radionice je prevencija vršnjačkog nasilja kroz aktivnosti kojima se osvješćuju vlastiti postupci i važnost rada na sebi kao i timskog rada kroz koji učimo kvalitetno komunicirati i surađivati što je preduvjet da u kasnijem životu, kao odrasle osobe, dobro funkcioniramo u društvu, kao odgovorni pojedinci.

Poticaj za radionicu su sve češći incidenti među učenicima i nesvjesnost o vlastitim postupanjima i odgovornosti među djecom. Tome doprinosi i suvremena tehnologija i tvz. superpovezanost (eng. hyperconnectivity) i lakoća kojom nekoga možemo povrijediti bez konkretnog susreta ‘oči u oči’ u velikom krugu osoba.

Veselimo se nastavku rada s motiviranom skupinom djece i našim entuzijastičnim EVS volonterkama koje su pune ideja što i kako raditi sa djecom, kako im se približiti i kako im prenijeti poruku da nasilje nije prihvatljivo činiti niti promatrati bez uplitanja (traženja pomoći, zaustavljanja, pomaganja žrtvi i dr.).

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Podijelite s prijateljima