“Ljudi koji su najviše napravili dobra u svijetu jesu oni koji su razumjeli istinsku snagu riječi.” – Markus Zusak

Kroz ovaj program, u partnerstvu s gradovima Daruvarom, Novskom i Pakracem, uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, već treću godinu pružamo tele-care podršku starijim korisnicima iz Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije.

Ovaj se program pokazao posebno dragocjenim u vrijeme najstrožih mjera tijekom pandemije coronavirusa, a njegova korisnost ne jenja niti danas: svakome od nas potrebna je lijepa riječ, netko tko će nas slušati bez (pr)osuđivanja, bez kritiziranja, strpljivo i suosjećajno. Nekad nam samo treba čuti neko drugo viđenje i podijeliti s nekim svoj problem, da bude lakše. Svaki je problem manji kada se podijeli, baš kao što je sreća veća.

Naših dvadesetak volonterki i volontera zajedno sa nama, uz stručnu podršku, iz dana u dan, daruju svoje slobodno vrijeme i ulažu trud ne bi li s našim korisnicima uspostavili odnos i obogatili život. Društvenost je naša prirodna uvjetovanost i kroz nju se najviše ostvarujemo kao ljudi. Usamljenost je, s druge strane, ubojita, zarazna i teška. Ovim programom nastojimo je prevenirati i umanjiti.

Hvala svim volonterkama i volonterima, partnerima i suradnicima.

Krajem mjeseca vidimo se na supervizijskom susretu!

Podijelite s prijateljima