Učenjem i igrom do integracije…

Kako se približava kraj ove školske godine i projekt “Pružam ruku” privodi se kraju. U utorak smo obilježili Svjetski dan zaštite okoliša, kreativnim izražavanjem (bojanjem kartonske ambalaže i stvaranjem likova po želji) i razgovorom o tome kako svatko od nas može pridonijeti očuvanju prirode i kako to čini svakodnevno.

Družili smo se gotovo pola godine, dva puta tjedno. Zajedno smo učili, zajedno pisali zadaće, čitali, recitirali, crtali, kreirali, igrali graničara, pospremali razred…
S nama su bile i naše EVS volonterke (iz Španjolske, Poljske i Turske) čime je naše druženje začinjeno interkulturalnošću.
Svatko je donio dašak svoje zemlje i kulture iz koje dolazi. Pisali smo razglednice djeci širom svijeta i dobivali iste i svih krajeva svijeta – povezivali se sa svijetom. Zadnje su stigle iz Kine i Pariza.

Ponekad nam je bilo teško uspostaviti grupnu dinamiku – svatko bi ‘vukao’ na svoju stranu želeći raditi ovo ili ono… Jučer se osjetilo da smo na kraju ipak uspjeli povezati se, čuti jedni druge i naučiti puno toga. Pred nama je još puno posla i nadamo se da ćemo realizacijom nekog budućeg projekta nastaviti tamo gdje ćemo morati stati za tjedan dana.

U svakom slučaju veliko hvala svakom djetetu, roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu, zahvaljujemo osoblju škole koje je bilo tu za sve što nam je bilo potrebno – svi zajedno odradili smo dobar posao!

Hvala i našim EVS volonterkama. Bez njih bi ova radionica bila puno drugačija.

Pogledajte što smo sve radili na našoj FB stranici.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

 

 

 

Podijelite s prijateljima