Učenje može biti i zabavno i veselo…

U sklopu projektnih aktivnosti predviđenih projektom „Pružam ruku“  s učenicima četvrtog razreda  u OŠ Ščitarjevo odrađujemo radionice kojima je cilj podrška u integraciji u školsku sredinu – učenjem kroz igru.

Igrali smo igru s klupkom vune i predočili djeci koliko smo i kako svi povezani i što je to što nam je zajedničko. Kroz drugu igru (dovršavanje lika) upoznavali smo sami sebe i predstavljali se drugima – što volimo, što nam je teško, o čemu sanjamo.
Matematiku (tablicu množenja) smo ponavljali igrom u krugu i nasumičnim odabirom učenika koji će odgovoriti na postavljeno pitanje (važna napomena: bili su vrlo uspješni). I druge dijelove matematike ponavljat ćemo i vježbati kroz igru.
Engleski smo ponavljali uz glazbu i pokret, uz ponavljanje emocija (ovog puta na engleskom), pisanjem i crtanjem.
Kad bismo se malo uspavali odradili bi energizirajuće vježbice (uz skakanje, natjecanje bacanjem jastuka, plesanje…). Crtali smo strip ( tema: Moj super-junak i ja), vježbali smo koncentraciju kako bismo bili spremniji na učenje, igrali se i učili na razne načine. Učenici su vedri i veseli, razigrani i spremni za suradnju.

Asia i Marta, naše EVS volonterke, vrlo su omiljene među djecom i izvrsno su se snašle u razredu. Primjer su toga kako jezična barijera ne mora biti barijera već prilika za rast i učenje svih uključenih. Ono najvažnije je da jedni druge prihvaćamo i da se želimo razumjeti.

Druženje nastavljamo dalje, do ljeta. O svemu ćemo izvještavati na našoj Fb stranici.

Podijelite s prijateljima