Prvi dojam može imati dugotrajni efekt.

Dobiti posao u željenoj tvrtki znači da ste na dobrom putu. Nemojte stati. Prvi dani u novoj poslovnoj sredini vrlo su važni. Postavljate temelje odnosa sa novim koegama i nadređenima.  Posebnu pažnju posvetite novim kolegama. Kolege su oni koji vam posao mogu učiniti ugodnijim, lakšim ili pak težim i neugodnijim.

Isto tako, oni vam mogu biti važan izvor informacija o nepisanim pravilima ponašanja unutar tvrtke, očekivanim procedurama, najčešćim problemima u radu, načinima komunikacije i sl.

Vaš stav prema poslu treba biti jasan i odgovoran. Pažljivo ispalnirajte svoje prve radne zadatke, odredite si rokove i pazite da ih ispoštujete. Pri tome nemojte  brzinu pretpostaviti kvaliteti. Na početku će vam svaki razuman poslodavac tolerirati manju brzinu zbog uhodavanja i upoznavanja sa novim poslom.

Ukoliko imate kakvih nejasnoća vezanih uz postavljeni radni zadatak – pitajte! Pitajte kolege, a ako ne znaju, obratite se nadređenoj osobi koja vam je zadala zadatak. Nemojte se dovesti u situaciju da radite posao koji će biti uzaludan jer ste pogrešno nešto shvatili. Jasne upute omogućit će vam bolji učinak.

 

Tekst preuzet s www.prakticanzivot.com

Fotografija: Unsplash

Podijelite s prijateljima