Više od igre…

Svaka igra pozitivno utječe na djecu. Šah je specifičan jer pridonosi razvoju niza sposobnosti i kod djece i kod odraslih.

Djeca koja prakticiraju šah, između ostaloga, ostvaruju bolje rezultate u školi. Igranjem razvijaju logičko-matematičke, lingvističke, interpersonalne, intrapersonalne i prostorne sposobnosti.

Šah potiče sazrijevanje kod djece. Djeca uče djelovati smisleno, ne impulzivno, uče se uzročno-posljedičnim vezama, bolje pamte i lakše rješavaju probleme, koncentriraju se i kreativnija su. Uče usvajanje pravila i njihovo poštivanjo, uče gubiti i pobjeđivati, uče što je to fer-play, uče se strpljenju…
Izvrsno je to što šah mogu igrati i djeca sa djecom i djeca sa odraslima što je lijepa poveznica među generacijama – prilika za zajedničko vrijeme djece i roditelja ili djece i njihovih djedova i baka.
Šah je, uza sve nabrojano, igra sa bezbroj varijacija na temu. Ne postoje dvije iste partije šaha.

Činjenica da je riječ o igri djecu dodatno motivira. Uz dobrog voditelja djeca se uistinu mogu „zagrijati“ za ovu igru.

Ono što nam je potrebno za njegovo prakticiranje ploča je sa figuricama i ništa više.  U Centru Krugovi, ljubaznošću našeg voditelja Zlatka grabara, osigurali smo nekoliko šahovskih setova i zidnu ploču kako bismo kvalitetno mogli održati šahovsku radionicu.

Pridružite nam se…

Kontakt broj: 095 311 33 11

Voditelj radionice: Zlatko Grabar, dugogodišnji šahovski edukator i promotor šaha

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Kopija datoteke Fotoaparat Toni 295 Kopija datoteke Fotoaparat Toni 298

Kopija datoteke IMG_20160613_181052

Podijelite s prijateljima