Pozitivnim iskustvima i ohrabrenjima…

Prije par dana gđa I. primjetila je info-pult Krugova na autobusnom kolodvoru u Zagrebu i malo porazgovarala sa našim volonterkama. Podijelila je sa njima svoje teško, ali i poticajno i ohrabrujuće životno iskustvo. Naime, gđa I. preboljela je karcinom dojke. Budući da je bio invazivan i inoperabilan šest je mjeseci primala kemoterapiju. Tijekom tih mjeseci prakticirala je režim prehrane koji je nazvala “Moj režim”.

Kako je uvjerena u to da su tijelo i duh neodvojivi i da je zdravlje jednog i drugog dio cjelovitog zdravlja, osnaživala je I duh I tijelo. Jačala je svoju vjeru u ozdravljenje. Kaže kako liječnici za nju kažu da je ‘medicinsko čudo’. Ona ne to odgovara: ”Svatko od nas može postati čudo, ali da se za to treba jako potruditi.”

“Vjerujem u koncept body & mind kao jedno, tako da sam preuzela odgovornost za svoju bolest. Nemojte me krivo shvati, i sama sam znanstvenica, roditelji liječnici, poznajem etimologiju bolesti. No, na sve možemo gledati s više aspekata.
Pa tako s emocionalne razine znam da je karcinom posljedica neizražene ljutnje. Poradila sam na sebi i riješila sve bolne situacije iz prošlosti dok me sjećanje na iste više nije boljelo. Takvo mi je vjerovanje o mojoj odgovornosti za bolest dalo moć nad svojom sudbinom – jer ako sam ja odgovorna za karcinom onda to ujedno znači da ga ja mogu riješiti!.
Vjerujem da nema neizlječivih bolesti, nego samo neizlječivih ljudi! Važno je okružiti se čudima i čuti te predivne priče iz prve ruke!

Često ljudima kažem, kad im vidim dijagnozu, da s tom dijagnozom, tko god je htio živjeti je preživio :)”

I. se rado odazvala pozivu da dođe u Krugove, na radionicu (objava termina biti će na našoj internetskoj stranici i na FB stranici Centra) i da s nama i našim korisnicima podijeliti svoju priču, odgovori na pitanja kojih će sigurno biti, ohrabri ih u borbi za zdravlje. “Moj režim” objavljujemo na FB stranici Centra za sve opne koji ga žele pročitati.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Podijelite s prijateljima