U sklopu projekta „Školski volonteri – osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa” Forum za slobodu odgoja (FSO) iz Zagreba, organizirao je za predstavnike osnovnih škola, predstavnike organizacija civilnog društva i volontere trodnevnu edukaciju u Mariji Bistrici.

Cilj ovog projekta je implementacija koncepta školskog volontiranja u 21 školu (što podrazumijeva promoviranje i kvalitetno organiziranje volonterskih aktivnosti za učenike u lokalnim zajednicama uz podršku organizacija civilnoga društva).

Uz to, sudjelovanjem u projektu povezuju se studenti i mladi nezaposleni stručnjaci za rad s djecom i mladima, organizacije civilnoga društva i škole, u cilju osmišljavanja i realizacije održivih i kreativnih volonterskih programa u školama i posljedično dugoročnih volonterskih programa i akcija u lokalnim zajednicama.
Edukacija je organizirana profesionalno (za pet). Svi sudionici uživali su u kreativnim, pomno osmišljenim predavanjima i vježbama te međusobnoj interakciji i rezultatima.

Predstavnice Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi (Sanja F. i Antonija P.) izrazito su zadovoljne ostvarenom interakcijom sa sudionicima, stečenim znanjima i uvidima, novim informacijama, poznanstvima i povezivanjem. Budući da smo i sami u ‘volonterskim vodama’ sve navedeno dobro će nam doći kako bismo unaprijedili svoje djelovanje.

Bilo je vrlo inspirativno sudjelovati na edukaciji koja je okupila toliki broj entuzijasta, zaposlenika škola, volontera, osoba koje su uvijek spremne napraviti korak više i dalje…
Hvala svima!

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Podijelite s prijateljima