“Sreća je u malim stvarima”. Citat s kojim se često susrećemo. Zašto? Jednostavno rečeno jer je istinit. Male stvari zaista u životu puno znače. Naši hobiji su jedan dio te sreće, jer osnova hobija je naše osobno zadovoljstvo i sreća. Zato želim predstaviti jedan pomalo nesvakidašnji hobi. Moj mali vlastiti dio sreće, svoju ljubav prema kaligrafiji, točnije umjetnosti ručnog lijepog pisanja. Malom skromnom hobiju koji može u velikoj mjeri uljepšati svačiju svakodnevicu. Hobiju koji čak i u novom i modernom dobu, nije izgubio na važnosti i još živi kao oblik umjetnosti. Nije bitno koliko imate godina, jeste li osnovnoškolac, na faksu ili u mirovini. Bitno je da ste kreativni, te volite i imate želju stvarati i uživati u malim stvarima.

U životu nema ničeg ljepšeg nego kada dan ispunjavaš nečime što istinski voliš. Što budi u tebi osjećaj spokoja, opuštenosti i radosti. Tomu služe hobiji. Utječu pozitivno na naše psihičko zdravlje. Emocionalno smo zadovoljni i ispunjeni. Čak i kad smo sami ne moramo se osjećati usamljeno i ne bi nam trebalo biti dosadno. Svaki hobi je dobrodošao, bio on za dušu ili tijelo.

U mom slučaju, kaligrafija je bila lijek za moju dušu. Odmaknuo me od briga. Dala mi je mogućnost izražavanja osjećaja. Komad papira i nalivpero mi je jednostavno opčarao um i više nije bilo povratka nazad. Volim tu slobodu i mogućnost kada svoju ideju ili misao dovedem u stvarnost. Tu čaroliju kada od običnog slova ustvari možeš stvoriti nešto unikatno i nadasve prekrasno. Moj rad ne mora biti savršen, ukoliko je napravljen iz istinske radosti i ljubavi. To je moje vrijeme u danu kada nisam opterećena, svoja sam i ne brinem za tuđe mišljenje.

Jednostavno sam sretna. A to je ono što je ustvari bitno, zar ne..

 

Napisala: Mia Miloš

Fotografija: Unsplash

Podijelite s prijateljima