min-soc-pol-mladProjekt je odobren od strane Ministarstva socijalne politike i mladih za 2015.godinu.

Primarni cilj ovog projekta je utjecati na smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba s područja Novog Zagreba kroz aktivnosti predviđene projektom.

Projekt je namijenjen starim i nemoćnim osobama, korisnicima Centra za socijalnu skrb,  svim osobama koje u svakodnevici nemaju dostatnu podršku obitelji.

Aktivnosti predviđene projektom su:

Čitam ti blizinu
Ova aktivnost je osmišljena tako da dvoje volontera posjeti korisnika u njegovom domu, pročitaju s njime jednu toplu, poticajnu priču ili pak dnevne novine (ako korisnik izrazi želju) te nakon toga razmijene misli o pročitanom.

Ispomoć, inkluzija u društvene aktivnosti
Volonteri Centra Krugovi pomagati će korisnicima pri uključivanju u aktivnosti zajednice, odlazak u šetnju, na različite radionice u Centru te na mjesečne filmske projekcije u Centru. Volonteri će također povremeno pomagati korisnicima u odlasku u nabavku namirnica, k liječniku, na terapije i sl.

Sudjelovanje na tjednim radionicama Zlatne ruke
Uz pomoć volontera korisnici će moći sudjelovati na tjednim radionicama u Centru tijekom kojih bi sa ostatkom grupe izrađivali  nezahtjevne rukotvorine za podršku i pomoć maligno oboljelim osobama.

Zapisivanje životnih iskustava
Kroz ispomoć i druženje sa starim i nemoćnim osobama također planiramo zapisivati mudrosti i životne priče koje će biti spremni podijeliti, te ih kroz radionice sa djecom oslikati i podučiti o važnosti životnog iskustva starijih osoba.

Izložba
Likovne uratke djece izložit ćemo na izložbi u Kulturnom centru Travno uz tribinu o bogatstvu životnog iskustva koje starije osobe mogu i trebaju prenijeti na mlađe naraštaje.

Partner Krugova na ovom projektu je Centar za socijalnu skrb, Zagreb.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

img_5857img-20151022-wa0010 img-20151030-wa0000 20160107_145215 img_5858 img-20160422-wa0000

 

Podijelite s prijateljima