U sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, “Inclusive Community“, DKolektiv (Volonterski centar Osijek) i Novosadski humanitarni centar organiziraju zajedničku prekograničnu modularnu edukaciju s ciljem unaprjeđenja kapaciteta volontera organizacija koje se bave pružanjem socijalnih usluga.

Edukacija pod nazivom “Akademija neprofitnog menadžmenta i socijalnog poduzetništva” održat će se u 2 modula (svaki u trajanju od 2 dana, ukupno 4 dana edukacije) i obuhvatit će 2 tematske cjeline: neprofitni menadžment i socijalno poduzetništvo.

Akademija će se održati putem ZOOM platforme u 2 tematska modula, koja će održati vanjski stručnjaci i suradnici DKolektiva i NSHC-a.

 

1. MODUL: NEPROFITNI MENADŽMENT

Datum: 15. i 16. travnja 2021.

Vrijeme: 11:00 – 14:00 h (s pauzom)

Teme koje pokriva modul: civilno društvo i volonterstvo, organizirani oblici aktivnog sudjelovanja građana, razvoj zajednice i planiranje razvoja zajednice.

Prvi modul edukacije održat će stručnjakinja iz Hrvatske.

 

2. MODUL: SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO KAO ALAT ZA SOCIJALNU UKLJUČENOST

Datum: 22. i 23. travnja 2021.

Vrijeme: 11:00 – 14:00 h (s pauzom)

Teme koje pokriva modul: pojam socijalnog poduzetništva, reguliranje socijalnog poduzetništva, socijalno poduzetništvo kao način uključivanja ugroženih skupina, primjeri dobre prakse, kreiranje prekograničnih ideja za socijalno poduzetništvo.

Drugi modul edukacije održat će stručnjak iz Srbije.

 

Edukacija je namijenjena svim volonterima aktivnim u organizacijama koje djeluju na području Osijeka ili Novog Sada, a prednost imaju volonteri organizacija koje pružaju socijalne usluge u svojim zajednicama. Edukacija ujedno predstavlja i priliku za prekogranično povezivanje i uspostavljanje suradnje te razmjene ideja i iskustava među volonterima iz Hrvatske i Srbije.

 

Ovim putem pozivamo sve volontere koji su zainteresirani za sudjelovanje na našoj Akademiji da se prijave najkasnije do 12. travnja 2021. putem Google obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici: OVDJE.

 

Radi održavanja kvalitete online edukacije, broj sudionika je ograničen. O prihvaćanju prijave za sudjelovanje na Akademiji sudionici će biti obavješteni 13. travnja 2021., kada će im ujedno biti poslana i poveznica za sudjelovanje na edukaciji.

 

Za sve dodatne informacije obratite se kontakt osobi našeg projektnog tima: Jelena Kamenko Mayer, tel: +385 91 601 73 53, e-mail: [email protected].

 

Nositelj projekta “Inclusive Community” je DKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka, a projekt se provodi u partnerstvu s Novosadskim humanitarnim centrom, Hrvatskim Crvenim križem Osijek, Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu i Gradom Osijekom.

 

Poziv u PDF obliku možete pogledati OVDJE.

 

preuzeto s: www.dkolektiv.hr

Podijelite s prijateljima