“Donosim ti sebe”

Jučer je održan supervizijski susret za zaposlene, volontere i suradnike u projektu „Osnaženi stvaramo bolje sutra“. Petnaest sudionica imalo je priliku pod stručnim vodstvom supervizorica Lane i Ljiljane podijeliti svoja iskustva i osnažiti volonterke kapacitete u radu s ranjivim skupinama.
Bilo je zanimljivo i poticajno. Susret osoba koje dio svojih resursa rado dijele s drugima gotovo uvijek je jedna posebna priča. S nama su bile mlade volonterke (studentice), mlade žene (zaposlene) i naše seniorke (u mirovini). Dogodio se i susret nekadašnje profesorice i učenice, danas obje volonterke, u istom projektu.
Volonterka Marija (67 g.) obećala je sebi da će u mirovini volontirati, barem osam sati tjedno. Voljela bi da su ljudi svjesniji koliko je važno davati dio sebe drugome.
Poput Marije, i ostale su volonterke govorile o tome koliko je život smisleniji kada s drugim podijeliš dio sebe, svog vremena, znanja, dobre volje… Osjeća se koliko to korisnicima znači, a onda, njihovim osmjesima i zahvalnošću, i volonteri bivaju nagrađeni za svoj angažman.

Događaju se i neugodne situacije, nerazumijevanja i srazovi očekivanja no, zato je tu supervizija. Da osvijestimo svoje procese, da se osnažimo iznutra i prihvatimo ono što ne možemo promijeniti.
I korisnici i volonteri imaju boljih i lošijih dana, više ili manje kapaciteta za nošenje s određenim situacijama. Kada se sve to podijeli i u prihvaćajućoj i neosuđujućoj okolini iznese – uglavnom se i razriješi.

I dalje imamo želju donijeti sebe našim korisnicima i zajedno stvarati bolje danas i sutra.  Donosim ti sebe je moto ovog susreta jer nema ništa dragocjenije od toga koliko god nam se ponekad činilo da ne činimo dovoljno.

Hvala svim sudionicama!

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Više o fondovima EU: www.strukturnifondovi.hr


Podijelite s prijateljima