Pravni okvir, iskustva, ciljevi…

U prostoru Tribine Grada Zagreba, na Kaptolu 27, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba organizirao je  javnu tribinu na temu: „Odgovor zdravstvenog sustava na lokalnoj razini na potrebe osoba pod međunarodnom zaštitom“

Tribina je organizirana povodom Svjetskog dana izbjeglica (20. lipnja) i ovogodišnje manifestacije „5. Tjedan IZBJEGLICAma!“ s ciljem prikaza aktualnog stanja, dosadašnjih iskustava i prakse, razmatranja i podijele iskustava, definiranja budućih koraka i povećanja razine dostupnosti zdravstvene zaštite osobama pod međunarodnom zaštitom koje žive na području našeg grada.
Cilj je senzibilizirati zdravstvene djelatnike i širu javnost za prepreke i probleme s kojima se svakodnevno susreću osobe pod međunarodnom zaštitom kao i zdravstveni djelatnici i svi drugi (organizacije civilnog društva, volonteri) koji sudjeluju u pružanju podrše i pomoći takvim osobama.

Na tribini je predstavljeno sljedeće:

  • pravni okvir,
  • dosadašnja iskustva,
  • načini osiguravanja i dostupnost zdravstvene zaštite osobama pod međunarodnom zaštitom u našem gradu;

Na tribini su sudjelovali predstavnici Ministarstva zdravstva, Doma zdravlja Zagreb Centar, Hrvatskog crvenog križa, Isusovačke službe za izbjeglice, Društva za psihološku pomoć i, kao gosti, predstavnici udruga i građani.

Centar Krugovi pozdravlja sve inicijative usmjerene tome da se  sustav podrške i pomoći osobama pod neđunarodnom zaštitom unaprijedi. Aktivnostima koje provodimo u Centru i realizacijom projekata nastojat ćemo i mi doprinijeti tom cilju.

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

 

Podijelite s prijateljima