U kojim oblicima se nasilje nad starijim osobama pojavljuje u praksi, kako reagiramo, a kako treba reagirati te koja su iskustva rada sa starijim osobama podijelili su nam redom: zaposlenici udruge, starije osobe iz udruge umirovljenika u Botincu, volonterka K.L.. Iskustva s terena ispričana su anonimno, a svjedočanstva su kojima zaposlenici i volonteri Krugova svjedoče godinama pomažući starijim osobama kroz razne programe i projekte. Neke od aktivnosti za starije osobe bile su kreativne psiho-socijalne radionice u zajednici, pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, šetanje s teško pokretnim osobama i slično.

“DOSTA – dostojanstveno starenje” dvogodišnji je program usmjeren unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba koji će se provoditi kroz 2023. i 2024. godinu.

Nositelj programa je udruga Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje.

Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video ili audio materijala u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Video je izradio Daniel Barukčić.

Podijelite s prijateljima