Nagrađeni najaktivniji zagrebački volonteri i obilježen 10. jubilarni Volonterski Oskar!

30. studenog, 2018. u Staroj gradskoj vijećnici Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom po deseti je puta za redom dodijelio Volonterskog Oskara, nagradu za najaktivnije volontere grada Zagreba u 2018. godini. 10. obljetnica okupila je i više od 20 dosadašnjih Oskarovaca, te je obilježena milenijskom fotografijom svih Oskarovaca kroz deset godina dodjele Volonterskog Oskara.

Ove su godine nagrađene tri finalistice kojima je svoje glasove dalo ukupno 4.183 građana. Najveći broj glasova građana osvojila je Milena Štimac (47), volonterka u skloništu za životinje Dumovec, potom Blaženka Eror Matić (56), volonterka udruge volontera u palijativnoj skrbi La Verna te Marija Vujeva (28), volonterka Isusovačke službe za izbjeglice.

Svečanost je otvorila Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb,zahvalila je svim volonterima i volonterkama grada Zagreba i svim institucijama i organizacijama koje podržavaju razvoj volontiranja. Rekla je da sve volonterske priče imaju isti zaključak VOLONTIRANJE = LJUBAV. Također je istakla da se u našem Gradu nalazi veliko šarenilo dobrote u koje se svi moramo zagledati. Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić, pridružila se zahvalama rekavši da su Grad Zagreb i ona osobno ponosni na sve sugrađane koji volontiraju i pružaju toplu riječ, stisak ruke i zagrljaj onima kojima je to najpotrebnije.

Svim volonterima i volonterkama zahvalio se i Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Milena Štimac, kažu u Volonterskom centru Zagreb, osvojila je Volonterski Oskar za skrb i ljubav prema životinjama. Milena zadnjih nekoliko godina volontira na zbrinjavanju napuštenih štenadi i traži im novi dom za zauvijek. Unatoč bolesti koja ju je zadesila, u tome je jedna od najuspješnijih volonterki jer je u 2018. zbrinula čak 70 malih psića i volontirala nekoliko stotina sati.

Blaženki Eror Matić, kažu organizatori, s golemim poštovanjem i divljenjem uručujuVolonterskog Oskara za humanost i razvoj palijativne skrbi. Blaženka je jedna od pokretačica organizirane skrbi za umiruće osobe. Pomaže korisnicima, ali i radi na svim poslovima kako bi potakla društvo na pružanje kvalitetnije i sustavnije palijativne podrške u Hrvatskoj.

Mariji Vujeva uručen je Volonterski Oskar za izgradnju mira i solidarnosti. Organizatori kažu da je u Marijinom angažmanu vidljivo toliko strasti, ljubavi i empatije prema čovjeku da svima nama može biti primjer kako da postanemo bolji i veći ljudi. Nadaju se da će Marijin angažman biti ISKORAK i poticaj za više solidarnosti, razumijevanja i širenje duha mira i ljubavi u našem društvu.

Svim okupljenim volonterima uručeni su darovi i zahvale, a finalisticama je uručena i statua Zagrljaj zajednice. Ovogodišnju dodjelu na kojoj se okupilo oko200uzvanikavolonterski je vodila Maja Sever, a predivnu glazbu darovalo je više od 30-tero djece izzbora ”Zabočki mališani”. Mališani su otpjevali i volontersku himnu „Zato ljubav biraj – samo volontiraj“ koju su ove godine kreirali članovi Društva naša djeca Zabok.

Čestitke volonterkama dobitnicama posebnih priznanja i svim volonterima u našoj zemlji i šire!!!

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Podijelite s prijateljima