Program “DOSTA-dostojanstveno starenje” osvijestio je bitnu potrebu starijih osoba u zajednici: naučiti kako zaštititi svoja prava, kako bi živjeli dostojanstveno i sigurno.

Slučajevi iskorištavanja starijih osoba sklapanjem različitih oblika ugovora o uzdržavanju naša je realnost. Velika potreba starijih osoba je razumjeti na što pristaju kada potpisuju takve ugovore. Kroz dvogodišnji program “DOSTA-dostojanstveno starenje” osigurali smo četiri predavanja godišnje za starije osobe koje žele stati na kraj zbunjenosti i dobiti odgovore na brojna pravna pitanja. Stručna i iskusna izvoditeljica iz naše partnerske organizacije, Hrvatskog pravnog centra, pomogla im je razriješiti dileme i približiti bit i okvir ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju. Uz navedene uvijek se potakne i pitanje oporuke, Ugovora o ustupu i raspodjeli imovine za života, kao i drugih ugovora kojima starije osobe žele osigurati sigurnu egzistenciju u svom domu i brigu u nemoćnim danima.

Do sada su održana 3 predavanja na području Novog Zagreba, 21.06.2023. u Botincu, 04.10.2023. u Travnom te 25.10.2023. u Zapruđu.

DOJMOVI SUDIONICA/KA:

“Jako bitna tema, konačno sam si razjasnila ove pojmove iako sam često čula na njima na televiziji.”

“Došla bih opet, bilo je jako zanimljivo i sigurno ću imati još pitanja.”

“Ovakvih predavanja treba biti čim više!”

Ako ste osoba starije životne dobi i želite nam se pridružiti na sljedećem predavanju uživo, rezervirajte datum 06.12.2023. i pratite naše stranice za više informacija o lokaciji i vremenu događanja!

Ukoliko niste iz Zagreba, a voljeli biste čuti predavanje o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, od sljedeće godine imat ćemo nekoliko predavanja u online obliku namijenjenom za barem 15 gradova Republike Hrvatske (predavanja su u sklopu projekta Krugovi podrške za starije osobe). Pozivamo zainteresirane udruge umirovljenika da nam se jave kako bi se organizirali za provođenje predavanja, a javiti nam se mogu i pojedinci koji žele sudjelovati online i imaju te tehničke mogućnosti i znanja. Za sve informacije vezane uz organizaciju predavanja za starije osobe javljajte se na mail [email protected].

Sve informacije možete dobiti i putem naše Whatsapp zajednice na ovoj poveznici (u boji).

Nositelj programa je udruga Krugovi-Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje.

Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video ili audio materijala u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Podijelite s prijateljima