Kreativni kurikul za roditelje, učenike i nastavnike…

U utorak, 30. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, doc. dr. sc. Aleksandra Mindoljević Drakulić predstavila je svoju novu knjigu/priručnik “Živjeti sa zloćudnom bolešću – kreativni kurikul za roditelje, učenike i nastavnike”.

Uz autoricu, knjigu su predstavili: recenzentice doc. dr. sc. Anamarija Bogović, dr. Slobodanka Keleuva i prim. dr. sc. Mara Tripković te u ime izdavača (M. E. P. Zagreb, Udruga MijelomCRO i FF Press) Mira Armour i Goran Tudor.
Svoj komentar dao je i Bruno Šimleša – autor brojnih knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, kolumnist Jutarnjeg lista i voditelj TV-emisija, osoba koja je uključena u pomaganje onkološkim pacijentima i senzibiliziranje javnosti za probleme svih koji se bore s malignim oboljelnjem.

Djeci, mladima, roditeljima i nastavnicima, ovaj priručnik na razumljiv i jednostavan način nudi niz odgovora na beskrajni niz pitanja koja se javljaju u situacijama kad se netko (osoba, obitelj) suočava sa zločudnom bolešću, uz to i mogućnost lakšeg prepoznavanja, razumijevanja i prorađivanja teških emocija, kao i suočavanje sa gubitkom.

Nama u Centru Krugovi ovo će biti dragocjena literatura za aktivnosti koje provodimo u pružanju podrške maligno boljelima i njihovim obiteljima, posebno za radionice senzibilizacije djece u osnovnim školama za maligno oboljele vršnjake.
Hvala autorici na darovanom primjerku!

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

IMG_20170530_191131

 

Podijelite s prijateljima